Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Рус: „Показали смо карактер, али извлачимо поуке“

Хокејаши Црвене звезде одиграли су у суботу 23. мрта једну веома тешку утакмицу, можда и најтежу у сезони, против екипе Славије. Наиме, након што су убедљиво славили у Љубљани (8:1), многи љубитељи хокеја и Звездини навијачи очекивали су да ће у Београду видети репризу тог меча, али ток утакмице је био потпуно другачији. Славија је дошла да скупо прода своју кожу и да покуша да направи изненађење, а наши хокејаши су донекле били под благим притиском и страхом од прошлогодишњег неуспеха (пораз од Цеља у полуфиналу ИХЛ-а), па је све то резултирало једном доста напетом и тврдом утакмицом.

Управо из тог разлога замолили смо тренера Црвене звезде и човека који је најзаслужнији за досадашњи успех ове екипе, Јовицу Руса, да нам прокоментарише јучерашњи дуел.

– „Била је ово права плеј оф утакмица. Славија је одиграла изузетно пожртвовано и дисциплиновано. Иако смо имали дупло више шутева на гол, нисмо користили своје шансе. Све то је резултирало са два јефтино примљена гола, поготово први гол који је био шортхенд гоал“, објашњава тренер Рус разлоге слабијег издања својих пулена.

– „Ипак, показали смо карактер у последњој трећини и сасвим заслужено идемо у финале. Вечереас нисмо били у најбољем издању, али сви знамо да ово није наше право лице.“

За крај тренер Рус је честитао својим играчима у које има пуно поверење.

– „Имаћемо времена да се припремимо за финалан изазов. Честитам момцима на смирености и вољном моменту у последњој етапи утакмице. Извлачимо поуке из оваквих утакмица.“

Хокејаши Црвене звезде у финалу ће се састати са екипом Триглава, а о терминима мечева бићете обавештени у неколико наредних дана.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment