Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЖенски ватерполоНајновијеРегионална лига

Завршница Дунав регионалне лиге

У петак 29. марта стартује завршни турнир Дунав регионалне лиге. Четири најбоље екипе региона бориће се у румунском граду Алба Јулија за трофеј.

Град у срцу Трансилваније, који је некада носио назив Ердељски Београд, угостиће по две екипе из Србије и Мађарске. Српски женски ватерполо представљају Црвена звезда и Палилула, док из Мађарске долазе екипе Егера и Сентеш Хунгерита. Ове четири екипе су пласман на завршни турнир обезбедиле кроз претходно одиграна два турнира у мађарском Сентешу и Кикинди.

Наше ватерполисткиње су у претходних десет мечева током Дунав регионалне лиге оствариле скор од три победе, једног ремија и шест пораза, па ће се у полуфиналном дуелу састати са екипом Егера. Две екипе су током досадашњег такмичења одиграле два меча. На турниру у Сентешу децембра 2018. године црвено-беле девојек су славиле резултатом 7:4, док су на турниру у Кикинди који је одигран пре месец дана мађарске играчице биле убедљиве савладавши наше ватерполисткиње резултатом 17:5.

– Табела Дунав регионалне лиге:

На основу досадашњих резултата јасно је да су мађарске ватерполисткиње апсолутне фавориткиње у дуелу са нашим девојкама, али остаје нада да се може поновити исход који је остварен у Сентешу 22. децембра претходне године.

Други полуфинални пар чине екипе Сентеш Хунгерита и Палилуле.

Повезане вести

Leave a Comment