Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

100. меч Филипа Човића у дресу Црвене звезде

Кошаркаши Црвене звезде победом су стартовали у полуфиналној серији регионалне АБА лиге. У суботу 30. марта следи други, надамо се и последњи меч ове рунде такмичења, а управо ће тај сусрет бити јубиларан за Филипа Човића.

Плејмејкер КК Црвена звезда мтс у суботњем вечитом дербију по 100. пут ће обући дрес омиљених боја. Често оспоравани кошаркаш, али играч који увек у црвено-белом дресу плени својим пожртвовањем до сада је за наш клуб одиграо 99 мечева и укупно постигао 541 поен. Дрес Црвене звезде први пут је понео у сезони 2011/12 када је стигао из редова ФМП-а, а почетком наредне сезоне сели се у новосадску Војводину Србијагас. Након боравка у Новом Саду, краће време је провео у грчкој екипи К.А.О.Д. из Драме, а затим се враћа у матични клуб из Железника. Пред старт прошлосезонске Супер лиге Србије поново облачи црвено-бели дрес и са екипом стиже до титуле националног шампиона. У актуелној сезони са Црвеном звездом је већ освојио регионални АБА Суперкуп.

Филип Човић током првог боравка у КК Црвена звезда

Филип Човић у КК Црвена звезда:
– Национално првенство и плеј-оф: 32 утакмице / 216 поена
– Куп Радивоја Кораћа: 6 утакмица / 13 поена
– Регионална АБА лига: 46 утакмица / 217 поена
– Регионални АБА Суперкуп: 2 утакмице / 13 поена
– Еврокуп: 13 утакмица / 82 поена

Портал „mojacrvenazvezda.net“ честита Филипу Човићу предстојећи јубилеј и надамо се да ће му остати у лепом сећању по обезбеђеном пласману у финалну рунду плеј-офа АБА лиге.

Повезане вести

Leave a Comment