Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Славље црвено-белих у Пожаревцу

У првом мечу 9. кола Мини лиге за одбојкаше Црвена звезда је гостовала у Пожаревцу. И поред чињенице да су наши одбојкаши још раније обезбедили другу позицију на табели пред старт плеј-офа, сусрет је протекао у веома занимљивој игри након које су се црвено-бели заслужено у Београд вратили са максимална три бода.

Млади радник : Црвена звезда 0:3 (22:25, 24:26, 23:25)

Црвено-бели су до половине првог сета, блоком Лазара Додића и серијом од 6:1 стекли предност од 9:12. Након две везане грешке наших одбојкаша Пожаревљани су пришли на поен заостатка (16:17), па је Кукањац затражио тајм аут. Наредна два поена освојио је Данило Павловић, па је Звезда вратила предност од три поена. Лука Тадић је донео нашем тиму плус четири, али Млади радник прилази на 19:21. Наша екипа долази до две сет лопте и већ прву је искористила после блока Николе Петровића – 22:25.

Са три поена у низу домаћи су повели са 9:6 на почетку другог сета, па је Звездин тренер затражио тајм аут. Петровић је ас сервисом смањио на минус 1, али су Пожаревљани на обавезни предах отишли са вођством од 12:10. Црвено-бели са три везана поена, после блока Додића, долазе до изједначења, а онда је наш коректор донео и вођство нашем тиму – 18:19. Марко Синђелић је блоком наставио серију Црвене звезде, па је тренер домаћих био приморан да искористи тајм аут. Млади радник стиже до изједначења у завршници (22:22), а Звезда долази прва до сет лопте. Прву прилику црвено-бели нису искористили, али другу јесу после блока Данила Павловића да поведу са 2:0 у сетовима – 24:26.

На почетку трећег периода игре Додић је одлично сервирао, а Звезда је нанизала пет поена и дошла до предности од

Лазар Додић-најефикаснији у Пожаревцу
2:6. Црвено-бели су одржавали стечено вођство, а на половини сета било је 9:12. Следећа три поена припала су Звезди, Павловић, па Тадић из блока, а потом и ас Николе Јовановића донели су нашем тиму плус шест. Међутим, домаћи се враћају у игру са четири поена у низу за изједначење 17:17, а Кукањац користи оба тајм аута. Млади радник је потом преокренуо резултат у своју корист (19:18). Ушло се у неизвесну завршницу. Милутин Нејић доноси Звезди прву меч лопту, а победу нашој екипи доноси тандем Немања Машуловић – Владо Петковић из блока – 23:25.

Најефикаснији на мечу био је Лазар Додић са 14 поена. Данило Павловић уписао је 10, а Лука Тадић 9 поена.

Последње 10. коло Мини лиге игра се у уторак 2. априла када ће Црвена звезда дочекати екипу Спартака из Суботице. Након тог сусрета биће познато са ким ће се наши одбојкаши састати на старту доигравања.

Поажревац – Дворана: СЦ Пожаревац. Гледалаца: 300. Судије: Владимир Симоновић и Зоран Радовановић. Трајање меча: 82 минута.

МЛАДИ РАДНИК: Буша 11, Савић, Вуликић, Ковачевић 3, С. Илић 6, Батак 4, Лечић 4, Надаждин 2, И. Илић (либеро), Јелић 2, Кеита 11. Нису играли: Пајкић, Стевић, Убипарип. Тренер: Милан Ђуричић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петковић, Тадић 9, Машуловић 5, Петровић 5, Нејић 2, Синђелић 5, Јовановић 1, Додић 14, Д. Павловић 10. Нису играли: Мељанац, Н. Павловић, Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац.

(извор/фото: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment