Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Нова спона српско-руског пријатељства

Таленти Зенита рођени 2002. и 2003. године, током претходних недељу дана били су гости Црвене звезде, а седмодневно дружење завршено је уз позитивне импресије на обе стране.

Вишегодишње пријатељство осликано кроз неколико гостовања црвено-белих бисера у Санкт Петербургу настављено је премијерним доласком фудбалера Зенита у српску престоницу, а пре повратка гостију у Русију већ је договорен наставак сарадње.

Велико је задовољство што смо наставили и ојачали пријатељство са Зенитом. На сјајан начин смо искористили репрезентативну паузу и проверили све расположиве снаге у категоријама кадета и млађих кадета. Оваквих утакмица, по квалитету, у првенству имамо толико да их је могуће набројати на прсте једне руке и зато је посебно драгоцено што смо већ договорили наставак сарадње – рекао је Никола Јелић.

Главни тренер Звездине школе истакао је значај Гаспрома као генералног спонзора оба клуба у сад већ нераскидивом пријатељству.

Извесно је да ћемо и наредног фебруара бити гости у Санкт Петербургу, а током гостовања Зенита у Београду изнели смо предлог да у будућности организујемо турнир талената клубова којима је Гаспром спонзор. Ту пре свега мислим на Зенит, Звезду и Шалке, али и Аустрију из Беча. Био би то јединствен дефиле талената кроз које би сви профитирали стеченим искуством.

Ривали су одиграли три сусрета, један у кадетској конкуренцији и два у којима су снаге одмериле годину дана млађе генерације, а Марко Неђић, учиитељ млађих кадета Црвене звезде, у први план је ставио бенефите оваквих догађаја.

Била је ово сјајна прилика да стекнемо драгоцено искуство, и ми и гости. Немамо често прилику да играмо против ривала који није дефанзивно оријентисан, а сусрети где две квалитетне екипе играју без калкулација, спуштеног гарда, и са жељом да се надигравају су најважније током фудбалског сазревања. Неопходно нам је што више оваквих сусрета и зато радује што смо већ договорили наставак сарадње – рекао је Неђић.

Тренер Звездиних дечака рођених 2003. године осврнуо се на дружење у Београду, али и месец и по дана раније у Санкт Петербургу.

У фебруару смо уписали две победе, док је ривал у Београду био успешнији и реванширао се са два славља. Резултат је, ипак, у другом плану. Напредовали смо, стекли пријатеље, упознали их са Београдом и проширили видике. Управо то је срж и главна драж фудбала у овом узрасту.

Славољуб Ђорђевић, стратег црвено-белих кадета, сагласан је са Јелићем и Неђићем по питању значаја пријатељства Црвене звезде и Зенита.

Лепо је и важно имати за пријатеље Зенит и Гаспром као руске гиганте. Утакмице са Русима су значајне јер је ривал шампион државе у овом узрасту и самим тим одличан је тест да видимо где смо у односу на фудбал ван граница Србије. Овакви сусрети важни су и на психолошком плану, указали смо шансу појединим играчима са мањом минутажом током пролећа, а они су одиграли веома мотивисано и показали да имају квалитет. Бенефити оваквих догађаја су заиста драгоцени – изјавио је некадашњи дефанзивац Црвене звезде.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment