Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Из Новог Сада се види финале

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк у среду 3. априла гостују у Новом Саду у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа Прве женске лиге Србије.

Наше девојке су у суботу у дворани ФМП-а отвориле серију победом над екипом Новосадске ЖКА резултатом 78:67 и тиме дошле на корак од пласмана у велико финале. И поред чињенице да се предстојећи сусрет игра у СПЦ „Војводина“ у Новом Саду, црвено-беле су фавориткиње, а томе у прилог иде и податак да су славиле у свим досадашњим мечевима у актуелној сезони. Треба напоменути да су се две екипе у Новом Саду састале пре тачно два месеца у оквиру регуларног дела сезоне и црвено-беле кошаркашице су оствариле победу резултатом 83:70.

У првом мечу плеј-офа тренер Драган Вуковић је користио свега осам играчица, а Милица Бојовић, Милина Мишељић и Мина Ђорђевић су постигле чак 63 поена од 78 колико је постигла целокупна екипа. Милица Бојовић са 27 поена била је најефикаснија на наведеном сусрету, али посебно треба истаћи Мину Ђорђевић која је уз 16 постигнутих поена имала и 12 скокова, а противнице су над њом направиле чак девет личних грешака.

Екипа Новосадске ЖКА је пружила јак отпор у дворани ФМП-а, а у прилог томе говори податак да су црвено-беле тек током треће четвртине успеле да сломе отпор противница. У екипи Наташе Анђелић посебно су се истакле Јелена Митровић и Лара Радуловић које су на паркету провеле по више од 39 минута и током тог времена постигле 14, односно 11 поена.

Победник полуфиналне серије између Црвене звезде Комбанк и Новосадске ЖКА у великом финалу састаће се са победником другог пара који чине београдски Радивој Кораћ и новосадска 021. Екипа Радивој Кораћа након првог сусрета води у серији 1:0.

– Прва женска лига Србије, плеј-оф полуфинале, 2. утакмица:
ЖКК Новосадска ЖКА : ККЖ Црвена звезда Комбанк
Дворана: СПЦ „Војводина“, Нови Сад
Судије: ЈАсмина Јурас; Наташа Виријевић; Урош Дојчиновић
Датум: Среда, 3. април
Почетак: 19:30 часова

(фото: zkls.kss.rs)

Повезане вести

Leave a Comment