Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Победа одбојкаша за крај Мини лиге

У сусрету 10. последњег кола Мини лиге, одбојкаши Црвене звезде угостили су суботички Спартак и остварили максималну победу.

Црвена звезда : Спартак Суботица 3:0 (25:22, 25:18, 25:19)

Наши одбојкаши су и пре овог меча обезбедили 2. место на табели пред почетак плеј-офа, па је Звездин тренер Томислав Кукањац решио да пружи шансу играчима који нису били у првом плану, а они су на најбољи могући начин оправдали његово поверење.

На почетку меча екипе су се смењивале у вођству, а црвено-бели су након блока Николе Мељанца повели са 11:9. На сервис Милутина Нејића (2 аса) наш тим је нанизао четири поена и дошао до вођства од 19:14. Гости постепено смањују, прилазе на 21:19, али наши одбојкаши успевају да одрже стечену предност и поведу са 1:0 – 25:22.

Одбојкаши Звезде су наставили са добром игром и у другом сету. Постепено су увећавали разлику у односу на ривала и са три поена у низу дошли до предности од 11:5. Суботичани смањују на 14:11, а црвено-бели одговарају ас сервисом Марка Синђелића за 17:12. Мељанац је са три везана поена донео нашој екипи плус седам (21:14), али је и Спартак имао одговор на то и истом мером узвратио за 21:17. Међутим, црвено-бели опет праве серију од три поена и асом Николе Јовановића долазе до седам сет лопти. Другу је искористио Синђелић да повећа вођство наег тима на 2:0 – 25:18.

Током читаог трећег сета екипе су се смењивале у вођству. Звезда је блоком Јовановића повела са 11:9, али је

Никола Мељанац – најефикаснији у дуелу против Спартака
Спартак одмах преокренуо са два везана аса Веселиновића. Гости су некако успевали да сачувају минимално вођство, а Звезда је серијом од шест поена на сервис Николе Петровића преокренула и блоком Нејића стигла до 23:19, а онда и после грешке Суботичана до пет меч лопти. Петровић је ас сервисом ставио тачку на овај меч и донео тријумф Звезди од 3:0 – 25:19.

Најефикаснији на мечу био је одлични Никола Мељанац са 17 освојених поена. Милутин Нејић је уписао 13, а Марко Синђелић 11 поена.

Одбојкаши Црвене звезде и Спартака настављају борбу у полуфиналу плеј-офа. Прва утакмица је на програму у недељу 7. априла од 18.30 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду, а пласман у финале обезбедиће екипа која прва дође до три победе у серији.

Дворана: УСЦ „Вождовац“. Гедалаца: 100. Судије: Дарко Савић и Ђорђе Стевановић. Трајање меча: 71 минут.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 17, Јевтић (либеро), Петровић 6, Нејић 13, Синђелић 11, Јовановић 9, Н. Павловић 1, Андоновић 4. Нису играли: Ђурђевић, Тадић, Машуловић, Додић, Д. Павловић. Тренер: Томислав Кукањац.

СПАРТАК: Арсеноски, Јунгић 5, Веселиновић 8, Пеић (либеро), Сеизовић 9, Симић 7, Медан 1, Дулић 2, Тумбас 1, Илић 2. Нису играли: Миловић, Кецман. Тренер: Игор Закић.

Повезане вести

Leave a Comment