Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Мрежа на удару по традицији

Црвена звезда ће први од два дуела до плеј-офа одиграти у среду од 17 часова на гостовању у Бачкој Паланци, а пред сусрет са ОФК Бачком, претходни сусрети најављују ужитак за звездаше.

Током претходне четири сезоне ривали су одиграли пет утакмица, од којих је четири припало шампиону Србије, док је један сусрет завршен ремијем. Црвено-бели, осим одличног учинка, могу да се похвале и врло добром ефикасношћу имајући у виду да су на сваком од пет дуела постигли бар два гола.

Први у низу мечева ривали су одиграли у оквиру шеснаестине финала Купа Србије у сезони 2015/16, а дуел је припао Црвеној звезди резултатом 3:1. Двоструки стрелац за Београђане био је Александар Катаи, а у стрелце се уписао и Луис Ибањез.

Уследио је низ суперлигашких утакмица и победа клуба из Љутице Богдана. Три бода у септембарском сусрету 2016. године обезбедили су Александар Луковић и Петар Орландић погоцима за 2:0.

Нови дуел на стадиону „Славко Милетин Вава“ донео је три бода резултатом 3:0, а потписници славља били су Ричмонд Боаћи са два и Лука Аџић са једним поготком.

Низ победа настављен је и лета 2017. године кад су на стадиону „Рајко Митић“, Пешић, Фримпонг и Рачић донели нову победу (3:1).

Једини дуел у којем је ОФК Бачка остала непоражена против шампиона Србије било је последње гостовање Звезде у Бачкој Паланци, у децембру 2017. године кад су два поготка Боаћија била довољна за бод.

Чета Владана Милојевића на победнички колосек против предстојећег ривала вратила се јесенас, победом 3:1, а стрелци су били Павков, Гобељић и Симић.

Кад се све сумира, традиција најављује позитиван исход и још једну ефикасну партију Црвене звезде.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment