Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеРегионална лига

„ЦГ Борба“: „КК Будућност ВОЛИ уз помоћ корупције и криминала спрема отимање титуле у АБА лиги“

Полуфиналне серије плеј-офа регионалне АБА лиге стигле су до одлучујућих мечева. У обе серије, Црвена звезда мтс-Партизан НИС и Цедевита-Будућност ВОЛИ, тренутно је 1:1 и мајсторице ће одлучити о будућим финалистима и екипама које ће се борити за шампионски прстен и будуће учешће у Евролиги.

Међутим, да ли је баш тако…

Актуелни освајачи АБА лиге, кошаркаши подгоричке Будућност ВОЛИ, налазе се у центру скандала у региону, пошто су, према писању црногорске „Борбе“, закулисним радњама себи поново обезбедили титулу на Јадрану. Како јавља овај портал, челници Евролиге и ФИБА су већ добили допис о томе какав сценарио можемо да очекујемо до краја плеј-офа, без обзира на то што ни финалисти још нису познати.

Наводи се да је, према добро обавештеним изворима, криминал у Црној Гори усмерен на резултате и успехе Будућности и да је већ све утаначено да Подгоричани буду нови/стари прваци.

Наводе црногорске „Борбе“ преносимо у целости:

– „Мистериозност, бизарност и бескрупулозност недавне посете, коју је обавио контроверзни Ђорђо Бартомеу у КК Будућност ВОЛИ Подгорица, огледа се у чињеници што се она одиграла у јеку такмичења и током такмичарске сезоне у кошаркашкој Евролиги, где се управо Будућност тренутно такмичи, и управо ова истина посебно згражава спортску јавност у Црној Гори и региону, јер је у свеукупној спортској јавности Европе добро позната чињеница и јавно негодовање стручне јавности поводом прошлогодишњих коруптивних радњи и нерегуларности у регионалној кошаркашкој АБА лиги, када је управо Будућност на крајње шпекулантски и криминалан начин, тачније речено, захваљујући корумпираним судијама успела да “освоји”, односно “украде” титулу.“ – стоји у делу саопштења.

Међутим, то није био крај отровних стрелица на рачун Бартомеуа, који је оптужен да се наалази у центру коруптивних радњи.

– „На основу тог тријумфа у регионалној АБА лиги, дошла је до такмичења у Евролиги, а све ове чињенице и доказе отворено и бестидно је игнорисао Ђорђо Бартомеу, и својом посетом Црној Гори јасно ставио до знања целокупној спортској јавности Балкана и Европе да је његова председничко-директорска мисија на позицији председника и извршног директора Евролиге, и суштински и сврховито, „класична промоција активне и транспарентне: корупције, криминала и организоване мафије, који здружено и заједнички делују у области кошаркашког спорта“, пре свега у данашњој контроверзној држави Црној Гори.“ – наводи се у допису који је организација „МАС-МЦ ЛЛОYД“ проследила ФИБА и Евролиги.

На крају се истиче:

– „О томе је читава ЕУ већ дуги низ година, а посебно ових дана, званично информисана и већ се ограђује од таквог режима и државе, и једино се још Ђорђо Бартомеу не ограђује од корупцијске апанаже коју му великодушно и свесрдно дотурају садашњи црногорски великаши и актуелни црногорски олигарси. Зато је у оваквој декадентној политичкој и свеспортској ситуацији у Црној Гори, као и у садашњем свеопштем и девијантном друштвено-егзистенцијалном амбијенту и моменту, најгоре то што данашњи, несавесни челник Евролиге, упорно протежира овакав кошаркашки клуб у оваквом друштвеном амбијенту, а све са циљем како би га поново, као и прошле године, угурао у такмичење Евролиге за 2019/2010 годину, и све то се ради и спрема на онај исто начин као и прошле године, где је управо од стране КК Будућност дошло до системске пљачке у регионалној АБА лиги.“ – пише у саопшењу.

Остаје нам да сачекамо и видимо да ли ће неко из руководства како АБА лиге, тако и из Евролиге реаговати на писање црногорске „Борбе“, а време пред нама ће показати има ли у свему овоме истине. Свакако, где има дима, има и ватре.

Повезане вести

6 comments

Josif апр 3, 2019 at 18:06

Није нешто баш да није познато,ко има највише пара подмазује где треба,мислим да нико у европи нече реаговати на ово.Једноставно тако функципнишу њихови системи, на корупцији.

Reply
MILOS RANKOVIC апр 3, 2019 at 18:03

STA JE TO NOVO,PA ONAJ CORAVI BARTOMEU PRODAO BI DUPE ZA PARE,STA CEKATE ISTUPITE IZ LIGE IGRAJTE NASU LIGU I LIGU SAMPIONA,IMA TU DOBRIH EKIPA,milo djukanovic,LOPOV,KRIMINALAC,SVERCER DROGOM I ORUZJEM,PROSTITUTKE SUDIJAMA,MO NESUDI KAKO TREBA DOBIJA PRETNJE,JEDNA MALA crna gora JE PRODANA DUSA ONI SRBE MRZE,A NEBI IMALI HLEBA DA JEDU DA NEMA SRBIJE,JA DA SE PITAM NIKOM IZ TE KAMENE DRZAVE NEMA PASOS SRBIJE,KURCE SE PO SRBIJI,MARS U VASU KAMENU DRZAVU

Reply
Aleksa апр 4, 2019 at 12:39

Ti se, srećom, ne pitaš ništa! A s druge strane, ciganski Gebels već vidi finale sa Crnogorcima i to je normalno! A prošle godine je Budućnost razbila Miljenicu, pa sad pišu kako he otera titula! Budale nek veruju!

Reply
Dragan апр 4, 2019 at 17:32

Admine, pustas ocakve komentare, a moj scaki drug idbaciš ili ga držiš na čekanju…U kom si ti fazonu, admine?

Reply
MILOS RANKOVIC апр 4, 2019 at 19:35

MOZES TI MALO DA PROSETAS OVAJ MOJ,STVARNO PUSTITE GROBARSKU BAGRU DA NAS PLJUJE NA NASEM SAJTU VIDECES KLOSARU U SUBOTU STA JE ZVEZDA

Reply
Србин са Космета апр 4, 2019 at 22:43

Кога називаш будалама?
Иди, милогорче, у твоју натовску авлију и тамо паметуј!
Зна се и ко је миљеник државе,испрани вујошевићевски мозгу!
Много је зла у вама,али биће искорењено!
Напред Звездо!!!

Reply

Leave a Comment