Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда хвата залет за плеј-оф! Одлична игра и победа у Бачкој Паланци!

ОФК БАЧКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:2)

Тријумфом у Бачкој Паланци у оквиру 29. кола Суперлиге Србије, црвено-бели су се додатно учврстили на првом месту коло пред почетак плејофа. Седми меч ова два тима, завршио се шестом победом Црвене звезде. Наш тренер, Милојевић, вратио је формацију у добро познатих 4-2-3-1, и како се показало повукао прави потез за овај меч. За разлику од неубедљиве игре и тешке победе из прошлог кола против Мачве, црвено-бели играчи су вечерас приказали можда и најбољу партију овог пролећа. Из минута у минут, то је овако изгледало:

У петом минуту видели смо прву спорну ситуацију на мечу. Након што је Бен упутио центаршут из слободног ударца са десне стране, један од штопера Бачке повукао је за дрес Вујадина Савића и тиме га онемогућио да стигне до лопте. Није се огласио судија Чоловић.

Ипак, само минут касније правда је задовољена. Након идеалног центаршута Вељка Симића са леве стране, Бен са свега шест метара погађа голмана Зоговића, након чега се лопта одбија до Павкова који је смешта у мрежу за 0:1. Бунили су се домаћи, сматрајући да се Павков налазио у недозвољеној позицији (Зоговић је чак добио и жути картон), али офсајда није било.

Само пет минута касније, у 11. минуту, црвено-бели су дуплирали предност. Првенац Вујадина Савића у свом другом мандату у Звезди! Упутио је Бен опасан центаршут са леве стране, Гојковић како би избацио лопту главом погађа свог саиграча у леђа, а лопта се одбила право на Савићеву ногу за великих 0:2.

На истеку 13. минута запретила је и Бачка. Након корнера одбила се лопта до Илића на шест, седам метара од гола, шутирао је у паду, из окрета, али доста поред гола.

Ипак, два минута касније није било спаса за црвено-беле. Какав старт меча! Након одличне дубинске лопте, Гаврић је побегао Савићу, заобишаo Борјана који га је притом и оборио. Судија Чоловић исправно поштује предност, те дозвољава наставак акције у којој је Никола Радовић само сместио лопту у небрањену мрежу за 1:2.

У 19. минуту још једна спорна ситуација пред голом Бачке. Стојковић је побегао Радовићу, који је изгубио равнотежу и оборио нашег бека у свом шеснаестерцу. И овај пут је судија Чоловић остао нем. Стиче се утисак да је морао макар једном у две описане ситуације да покаже на белу тачку.

Два минута након те ситуације, одличан дупли пас Бена и Родића. Бен шутира са неких осам метара, из одличне позиције, али његов шут бива изблокиран и одлази у корнер. Веома је агилан био Бен данас, посебно су му опасни били центаршутеви. Малтене је сваки био бар полушанса за наш тим.

Ређале су се прилике из минута у минут. Играо се 24.-и када је Иванић топовски шутирао са ивице казненог пропуста, али га је Зоговић спречио у постизању евро гола. Након још једног фантастичног центаршута Бена из корнера, Родић је савладао Зоговића, али је лопту са гол-линије избацио бек домаћих, Јовановић.

Заиста невероватних пола сата игре у Бачкој Паланци. Страшан темпо утакмице, тек је тада мало спласнуо, па су играчи оба тима могли мало и да предахну. Ипак, и тада, у 32. минуту имали смо опасан покушај преко Бена који шутира са неких 25 метара мало преко гола. Прилично је једноставно играла Црвена звезда данас, олако смо долазили до шеснаестерца домаћих.

Тек у 35. минуту судија Чоловић кажњава доста грубу игру Бачке жутим картоном, а пожутео је Гаврић након старта над Стојковићем.

Два минута након тог картона, бележимо још једну велику прилику за наш тим. Вечерас одлични Симић на тацни даје лопту за Мирка Иванића, који слабашно шутира из идеалне позиције, па се још једном истакао Зоговић. Све у свему, била је то још један одлично одиграни дупли пас наших играча.

Бачка је запретила након ударца из угла у 42. минуту, али је ударац Жарковића главом парадом укротио Борјан. Недуго потом Јовановић враћа лопту Зоговићу који је несмотрено хвата, тако да смо добили индиректан ударац у казненом простору домаћих у последњим тренуцима полувремена. Након краће комбинације, Павков погађа живи зид.

Фантастичну утакмицу у првом полувремену у многоме је упропсатила доста погубљена судијска тројка, која не само да је пропустила да свира можда и два једанестерца за наш тим, већ су играчима Бачке опростили и најмање два жута картона због стартова с леђа, а досуђене су неке прилично дискутабилне офсајд позиције. Тек након трећег веома оштрог фаула с леђа над Симићем, један од играча Бачке добија жути картон. И то Илић. Једини на који су домаћи могли да поремете нашу лепршаву и течну игру био је прављење грубих фаулова на средини игралишта. Повратак црвено-белих у своју стандардну формацију, очигледно је веома пријао нашим играчима у првих 45 минута.

Већ у првом минуту наставка још једна бравурозна акција нашег тима – акција Павков-Бен-Павков-Иванић оставља Мирка поново у великој прилици, али његов шут још једном брани Зоговић. Након новог Беновог корнера, нашли смо се и у новој стопостотној прилици: овај пут Бабић као да није очекивао лопту на 5 метара од гола домаћих, па је траљаво шутирао, право у Зоговића.

Наставила је Звезда са сјајном игром из првог полувремна, па је у 52. минуту Симић сјајно упослио Родића, али Милан погађа само спољни део мреже, искоса са леве стране.

У 57. минуту Иванић се одлично изборио за лопту, сјајно упослио Павкова, чији шут искоса с леве стране одлази поред гола. Нераван терен стадиона у Бачкој Паланци није био савезник нашем центарфору.

Од 59. минута на терену се нашао Марко Марин, који је ушао уместо Симића.

Није требало много миљенику Звездине публике да упише нову асистенцију у црвено-белом дресу: спољним делом копаче идеално упошљава Филипа Стојковића који резантним ударцем у супротан угао, помоћу стативе погађа мрежу гостију за 1:3. Играо се 61. минут сусрета. Због скидања дреса, Стојковић је добио жути картон.

У 65. Чаушић проналази Павкова у срцу шеснаестерца, добро је покушала наша деветка главом, али сјајно постављени Зоговић засутавља његов покушај. Иако је примио три гола до тог момента, комотно смо могли да закључимо да је сјајно бранио чувар мреже тима у плавим дресовима. Три минута касније, још једном се истакао Зоговић који брани ударац Бена, додуше лопта је ишла право у њега. И минут касније морао је да се истакне: Родић погађа Павкова у главу, али је опет победио голман домаћих. Из свих оружја су црвено-бели бомбардовали гол Бачке, а највише нападима са леве стране, преко Родића и Иванића.

По једну измену на обе стране видели смо у 71. минуту: уместо Бена у игру је ушао Алекса Вукановић; у екипи Бачке терен је напустио Гаврић, уместо кога је ушао Мићић.

Све до 77. минута није било већих узбуђења на стадиону „Славко Малетин“, када је прилику из слободног ударца имао домаћи тим. Из идеалне позиције Радиновић погађа само живи зид. Три минута касније у игру уместо Павкова улази Ричмонд Боаћи, а Јованчић је зарадио жути картон због приговора. Из истог разлога картон је добио и Јовановић два минута касније.

Тек у 86. минуту наш тим ствара полуприлику, када је након паса Вукановића, за мало закаснио Боаћи.

Након поготка Филипа Стојковића, наши играчи су свесно стали на лопту и једном мирном и дисциплинованом игром привели утакмицу крају. До тог момента течна, тачна, брза и убојита игра красила је црвено-беле, који су, стиче се утисак без много проблема прегрмели гостовање Бачкој и уписали нова три бода. Тешко је рећи да је било играча који данас није пружио одличну партију, а кад је тако, обично се каже да је стучни штаб одрадио фантастичан посао у припреми утакмице. Ако би се „тражила длака у јајету“ и ишта замерило нашим играчима вечерас, то је свакако била реализација. Иако се постизање три поготка не може окарактерисати као „само“, стиче се утисак да смо могли постићи бар још толико да је било мало више концентрације у завршници.

Наредни меч, уједно и последњи пред плејоф, наш тим игра на свом стадиону, у недељу, против екипе Пролетера из Новог Сада.

 

Стадион: „Славко Малетин Вава”. Судија: Драган Чоловић. Помоћници: Дејан Петровић, Драган Перановић. Жути картони: Зоговић, Гаврић, Илић, Јовановић (Бачка), Стојковић, Јованчић (Црвена звезда) – Стрелци: 0:1 Павков (6. минут); 0:2 Савић (11. минут); 1:2 Радовић (14. минут); 1:3 Стојковић (61. минут)

ОФК БАЧКА: Зоговић, Јовановић, Илић, Жарковић (од 90. Ђурић), Гојковић, Пантић, Бјелош, Радиновић (од 85. Балабановић), Томић, Радовић, Гаврић (од 71. Мићић). Тренер: Зоран Говедарица

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Милуновић, Савић, Родић, Чаушић, Јованчић, Иванић, Бен (од 71. Вукановић), Симић (од 59. Марин), Павков (од 80. Боаћи). Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

1 comment

звездан апр 3, 2019 at 19:17

Браво момци ,али мора још то боље ,зашто жалите да протицвнику увалите пет или више комада није ми јасно?Морате побиједити и Раднички и Партизан ,нема калкулисања.Од управе тражим да се врати Лазовић и Радоњић и покуша довести Крунић

Reply

Leave a Comment