Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Позови 021 за титулу

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк након продужетка славиле су против Новосадске ЖКА у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа и тиме обезбедиле пласман у велико финале и борбу за шампионску титулу.

ЖКК Новосадска ЖКА : ККЖ Црвена звезда Комбанк 80:81 (19:14, 14:27, 16:15, 19:12, 12:13)

Новосађанке су знатно боље ушле у меч и за првих пет минута игре стекле убедљиву предност 13:2. Јелена Митровић је била велика енигма за одбрану црвено-белих постигавши осам поена у уводу сусрета. Половином прве деонице наше кошаркашице успевају да ухвате резултатски прикључак захваљујући Мини Ђорђевић, а поред ње разиграле су се и Невена Наумчев и Снежана Богићевић па се у последњи минут прве четвртине ушло са свега два поена заостатка. Ипак, домаћин на прву паузу одлази са пет поена предности након поготка Лене Радуловић – 19:14.

До половине другог периода игре Новосађанке су одржавале резултатску предност, а поенима Невене Неумчев четири и по минута пре одласка на велики одмор Црвена звезда стиже до првог поравнања, након уводних 2:2, – 26:26. Нешто касније, Снежана Богићевић постиже поене и за прву предност наших девојака. Серијом 8-0 коју је започела Александра Катанић (2+1), а потврдила Милина Мишељић тројком, Звезда је стигла до осам поена предности, а Мина Ђорђевић води Звезду на одмор са истом разликом, тројком у последњим секундама првог полувремена – 33:41.

Очекивало се да ће, као и толико пута ове сезоне, Црвена звезда у трећој деоници меча „преломити“ противника и решити питање победника. Када је Мина Ђорђевић након четири минута игре у трећој четвртини, постигла поене за максималних +16 (37:53) чинило се да је питање првог финалисте решено. Међутим, изабранице Наташе Анђелић су мини серијама успеле да преполове Звездину разлику и да у последњих десет минута игре уђу са активних 49:56.

Црвено-беле су поново знатно боље ушле у последњу деоницу сусрета, па су поенима Милице Бојовић са линије слободних бацања поново стекле великих 14 поена предности. Тада су уследила пуна четири „црна“ минута и Новосађанке поново успевају да ухвате резултатски прикључак. На минут и по пре краја меча наше девојке су имале седам поена предности, али домаће играчице шутевима за три поена Лене Радуловић и Слађане Лукић стижу до изједначења – 68:68. Покушала је Милина Мишељић у последњем нападу тројком да реши питање победника, али није била прецизна, па је неизбежан био продужетак.

У додатних пет минута игре домаће играчице су биле у константној предности. Поенима Мине Ђорђевић црвено-беле су 43 секунде пре краја продужетка стигле до -1 (77:78), а тек тада следи права драма. Невена Наумчев краде лопту Лени Радуловић, а Ивана Катанић постиже поене за прву предност у продужетку – 79:78. Лара Радуловић са линије слободних бацања врађа предност Новосађанкама двадесет секунди пре краја продужетка – 79:80. Након тајмаута наше екипе Мина Ђорђевић на асистенцију Милине Мишељић постиже нове, испоставиће се победничке поене. У преосталих пар секунди до краја меча Лена Радуловић није била прецизна, па је славље црвено-белих девојака могло да почне.

Најефикаснија у нашим редовима била је Мина Ђорђевић са 33 постигнута поена, а уз то је забележила 12 скокова. У домаћој екипи најефикаснија је била Јелена Митровић са 26 поена.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 12 (4ск 2ас 3укл), Чубра, Тешић, Богићевић 4 (2ск 4ас), Зукановић, А.Катанић 3 (4ск 5ас 3укл), И.Катанић 2 (8ск 8ас 1блк), Дешић, Бојовић 8 (3ас), Ђорђевић 33 (12ск 1блк), Мишељић 13 (5ск 3ас 1укл), Вуловић 6 (2ск).

У великом финалу црвено-беле девојке састаће се са још једном новосадском екипом. Екипа КК 021 је приредила изненађење и у два меча елиминисала екипу Радивој Кораћа, па ће у борби за трофеј изаћи на мегдан црвено-белим девојкама.

(фото: ККЖ Црвена звезда Комбанк)

Повезане вести

1 comment

Goran137 апр 4, 2019 at 16:40

Zasto u ovim utakmicama u poslednje vreme uvek gubimo u prvoj cetvrtini cak i na poluvremenu i to nekada sa dvocifrenom razlikom pa u nastavku jurimo rezultat i onda na kraju drama…OK imale su devojke dosta utakmica u sezoni ali ajmo sada dobro da se odmore imaju nedelju dana dovoljno za odmor i onda jako u finalu,treba iskoristiti domaci teren i odmah povesti inace ekipa 021 zna da bude jako nezgodna nisu slucajno eliminisale Koraca u polufinalu,a zamalo su ih izbacile i u kupu ali su bile pokradene,dobra su ekipa i Adamovicka je jako opasna…U regularnom delu smo ih lagano dobili obadva puta ali ne treba ih potcenjivati vec jako od starta do nove titule…

Reply

Leave a Comment