Moja Crvena Zvezda
ОсталоПливање

Вести из Пливачког клуба

Пливачки клуб Црвена звезда
Пливачки клуб Црвена звезда

“ Ма колико далеко желиш стићи, неопходан је први завеслај.“. Овим мотом се руководе у нашем пливачком клубу и ово свако дете прво види и научи пред да скочи у базен по први пут. Са људима и стручњацима какви сада раде у нашем пливачком клубу, могу заиста стићи до оног правог циља. О садашњем статусунаше секције најздравијег спорта причали смо са оним најодговорнјим, најтрофејнијим и са најдужим стажом, Александром Шканатом.

Потпуно нова прича запливала је пре око годину дана на Старом Дифу. За годину дананаш клуб и наши пливачи су направили врхунске резултате и уједно имају највећи напредак. У прилог томе иду и недавне медаље наше деце. Имамо четири првака Београдске лиге и најмлађег победника овог пливачког митинга. Медаље су освојили – Ђоковић Урош 2001 годиште, најмлађи победник митинга, награда „Џивџан“, Вељковић Лана 2000 годиште, Величковић Анђела 1995 годиште и Бабић Душан 2000 годиште.

„Имамо 188 пливача у погону. Имамо и сјајну радну атмосферу и изванредне услове у СЦ “ Милан Гале Мушкатировић“. Можемо да будемо задовољни тиме што наша деца имају највећи напредак. Ипак, нама би највећа помоћ била када би, као што је случај у Војвођанским клубовима, Скупшина града плаћала термине“, каже Александар Шканата.

„Летос смо добили добра појачања. Појачали су нас Јовић Марко, који је стигао из Кикинде, као и Сењи Моника. Затим Матић Марина из Бечеја, Срданов Иван из Панчева и Симић Коста из Партизана, који је освојио треће место на међународном митингу. Осим њих бих издвојио Величковић Нађу, која је наша највећа нада. Нађа је освојила осмо место на централном првенству европе и кандидат је за јуниорско првенство Европе. Ерцеговић Урош је направио огроман напредак и полажемо наде и у њега, као и у млађе Живковић Емилију и Радуловић Ану. “ Наше пливање је на путу да добије нову Нађу, као и наш клуб. Велика Нађа Хигл је чланица пливачког клуба Црвена звезда. Требало би напоменути и да наш клуб има два кандидата за Олимпијаду, следеће године у Лондону.

Тестирање заинтересованих клинаца и клинцеза се врши понедељком и петком у 19:30ч, у СРПЦ  „Милан Гале Мушкатировић“. На тестирање је oбавезно понети : купаћи костим/гаћице, капу, папуче и пешкир. Пливачки клуб Црвена звезда од ове сезоне тренира на три локације : СРПЦ “ Милан Гале Мушкатировић“, СЦ „Кошутњак“ и на Старом Дифу.
А они који су најодговорнији за раст, резултате ових клинаца и клинцеза су тренери. Тренери који раде у пливачком клубу Црвена звезда су : Драгана Манојловић, Снежана Његован, Тијана Бановић, Тања Кнежевић, Никола Крвавац, Живко Паранос и професор Александар Шканата, који је од 1975 године у клубу и носилац је преко 500 сениорских рекорда.
Мој клуб, моја Црвена звезда. Постаните и ви део наше породице.

Повезане вести

1 comment

aikido дец 24, 2011 at 14:19

otkad je Nađa Higl članica našeg plivačkog kluba i da li je bila član kada je osvojila prvo mjesto na svjetskom prvenstvu?

Reply

Leave a Comment