Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкашки плеј-оф

Одбојкашице и одбојкаши Црвене звезде окончали су и другу фазу БПШ Супер лиге Србије. Обе наше екипе лигашки део ткмичења окончале су на другој позицији, па ће барем када су у питању полуфинални мечеви плеј-офа имати предност домаћег терена.

– ЖОК Црвена звезда:

Одбојкашице Црвене звезде у последњем сусрету Мини лиге савладале су на домаћем паркету екипу обреновачког ТЕНТ-а резултатом 3:1 у мечу који није одлучивао о коначном пласману на табели. Црвено-беле девојке окончале су лигашки део такмичења са скором од 21 победе и седам пораза и 60 освојених бодова. У предстојећој полуфиналној серији одмериће снаге са трећепласираном екипом Железничара из Лајковца.

Наше одбојкашице и званични освајач националног купа у актуелној сезони, до сада су одиграле пет мечева. У првом делу шампионата свака екипа је тријумфовала на домаћем терену. У Лајковцу 15. новембра претходне године Железничар је славио са максималних 3:0, док је у дворани УСЦ „Вождовац“ 8. децембра Црвена звезда остварила победу резултатом 3:1. У оквиру недавно завршене Мини лиге црвено-беле су оствариле обе победе резултатом 3:1. Треба напоменути да су Лајковчанке 10. марта на свом терену оствариле тријумф и у финалу Купа Србије резултатом 3:0.

На основу свих досада остварених резултата јасно је да нас очекује интересантна полуфинална серија која започиње 6. априла у дворани УСЦ „Вождовац“. Други меч две екипе на програму је у Лајковцу 9. априла, а затим се серија враћа у Београд где је 12. априла на програму трећи меч. Уколико буде било потребе за одигравање четвртог и петог сусрета они су на програму 15. и 18. априла.

– ОК Црвена звезда:

Звездини одбојкаши налазе се у серији од пет узастопних тријумфа. У последњој лигашкој утакмици савладали су екипу суботичког Спартака резултатом 3:0, а против истог ривала састаће се и у борби за велико финале.

Црвено-бели су током лигашког такмичења остварили 21 тријумф и седам пораза. Поред тога мора се истаћи да су у актуелној сезони клупски музеј већ обогатили једним трофејом, Купом Србије. Управо због тога може се рећи да црвено-бели у плеј-оф улазе растерећени.

У четири овосезонска сусрета Црвена звезда и Спартака, свака екипа је остварила по два тријумфа. У првој фази такмилења обе екипе су славиле на гостовањима резултатом 3:1, док је у Мини лиги свака екипа одбранила свој терен. Спартак је славио у Суботици 3:1, док су црвено-бели пре два дана остварили максималну победу.

Полуфинална плеј-оф серија започиње у Београду 7. априла, а други меч је 10. априла у Суботици. Трећи меч ће бити одигран у УСЦ „Вождовац“ 13. априла, а евентуални термини четврте и пете утакмице су 16. април и 19. април. Као и у конкуренцији дама, рвено-бели одбојкаши у полуфиналу плеј-офа имају предност домаћег терена.

Повезане вести

Leave a Comment