Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеОбавештењаФудбал

СЛС: Црвена звезда – Пролетер

Свој последњи лигашки меч пред почетак плејофа, фудбалери у црвено-белом одиграће на стадиону „Рајко Митић“, у недељу (7.4.2019) од 19 часова против екипе Пролетера из Новог Сада.

Екипа Пролетера у овај меч ући ће свакако много растерећеније, због саме чињенице да су коло пред крај регуларног дела првенства и математички обезбедили пласман у плејоф и тиме дошли до још једног историјског успеха, након освајања Прве лиге Србије у сезони 2017/2018.

ФК Пролетер Нови Сад основан је давне 1951. године и већим делом своје историје таворили су у нижим лигама, све до сезоне 2009/2010 када су се пласирали у Прву лигу Србије и тамо се такмичили све до ове сезоне. Стога и не чуди податак да су са нашим тимом одиграли свега два званична сусрета: 2013. у купу Србије, када смо тријумфовали резултатом 3:0, односно ове јесени, у Новом Саду, када смо такође били успешни (2:0).

Иако се очекује да ће оба тренера комбиновати састав (тренер Милојевић неће моћи да рачуна на Бабића, Стојковића и Јованчића због картона), па можда и одморити неке играче за плејоф, јасно је да ни на овом мечу улог није мали: наш тим ће желети да учврсти девет бодова предности у односу на првог пратиоца, екипу Радничког из Ниша, док ће гости желети да продуже свој сан и што бољу бодовну залиху остваре пред напад на више позиције у даљем току такмичења.

Статистика каже да је екипа са Слане Баре у последњих шест званичних мечева примила свега један гол, али и упркос том податку нису успели да остваре више од две победе (савладали су Младост и Бачку). Колико њихова одбрана може представљати тврд орах, уверили смо се тог новембарског поподнева, када смо тешком муком освојили три бода, и то у многоме захваљујући аутоголу тадашњег домаћина.

За овај фантастичан успех екипе Пролетера, у многоме су заслужни и наши бивши играчи – голман Весић, као и нападач Срђан Вујаклија. Од наших бивших играча, у саставу им је још и Драгомир Вукобратовић, а од играча вредних пажње издвајамо још и убојито десно крило, Стефана Чоловића, искусног суперлигаша Слободана Новаковића, као и капитена Немању Човића.

Ипак, када се све сабере и одузме, улога апсолутног фаворита припада свакако нашем тиму. Иако делује да по свему неће бити лако, изненађење би био било какав исход осим наше победе и наставка фантастичног низа победа.

Клуб, играчи и навијачи већ су вас позвали на овај сусрет, па преостаје још и нашем порталу да упути позив да дођете у што већем броју и поздравите наш тим пред одлучујуће битке у првенству Србије.

– Супер лига Србије, 30. коло:

Црвена звезда – Пролетер (НС)

Главни судија: Новица Анђеловски

Помоћне судије: Јован Грујић, Срђан Минић

Стадион: „Рајко Митић“

Датум: Недеља, 7. април

Почетак: 19 часова

ТВ пренос: ТВ Аренаспорт 1

Пројектовани састав: М. Борјан, М. Гајић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Родић, Б. Јовичић, М. Иванић, Г.Чаушић (Л. Ебисилио), Ф.Бен (А. Вукановић), В. Симић (Д. Јовељић), Р. Боаћи.

Повезане вести

1 comment

делија апр 6, 2019 at 20:53

вратите радоњићааа

Reply

Leave a Comment