Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Црвено-бели јуниори у финалу АБА лиге

Јуниорски састав Црвене звезде мтс поновио је прошлогодишњи успех и поново се пласирао у финале АБА лиге. Црвено-бели су у полуфиналу савладали екипу Игокее резултатом 73:66.

Јуниори Црвене звезде мтс бориће се и ове године за трофеј намењен најбољем јуниорском саставу АБА лиге. Црвено-бели су у полуфиналу Фајнал фора који се одржава у Славонском Броду савладали Игокеу резултатом 73:66.

Од почетка утакмице изабраници Бојана Ђерића су држали конце утакмице у својим рукама. Рано двоцифрено вођство значило је и контролу меча. Игокеа није успела да угрози вођство ривала до краја меча па су црвено-бели чак и рутински изборили пласман у финале.

Најефикаснији играч утакмице био је капитен Лазар Васић који је забележио 18 поена уз четири асистенције. Одличну ролу имао је и Марко Павићевић који је уз 16 кошева уписао по четири скока и асистенције. Двоцифрен је био и Немања Поповић који је уписао 12 поена и осам скокова, као и Стефан Карапанџић који је меч завршио са 10 поена и пет асистенција.

Финале је заказано за недељу од 12 часова и 30 минута. Ривал Црвеној звезди мтс биће бољи из другог полуфиналног пара Цедевите и Цибоне.

Црвена звезда мтс – Игокеа 73:66 (24:15, 23:18, 14:17, 12:16)

Црвена звезда мтс: Карапанџић 10 (5ас), Павићевић 16 (4ск), Добрашиновић, Поповић 12 (8ск), Манојловић 7 (6ск), Радосављевић 2, Васић 18 (4ск), Машић 2, Благојевић, Томашевић 4, Чојбашић 2, Коларић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment