Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноВечити дербиКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

3.утакмица полуфинала плеј-офа АБА ј.т.д. лиге: Црвена звезда – да се у Србији лепше живи!

Црвена звезда – Партизан 84:63 (21:13,23:15,20:13,20:22)

Црвена звезда је у финалу плеј-офа АБА ј.т.д лиге, победивши у утакмици у којој је постојао само један тим. Помињао је тренер Партизана Тринкијери, у предвечерје мајсторице, бокс и ударце испод појаса али како су вечерас изгледали његови играчи и са колико страха су приступили утакмици, која је после толико година ишчекивања и патње могла да им донесе финале, и од пируете би се уплашили. Није успео Италијан вечерас да буде достојан противник Милану Томићу и Звезда је заслужено тамо где се из сезоне у сезону налази.

Имајући у виду притисак који је са собом носила важност меча, обе екипе су утакмицу започеле помало смушено. Партизан је повео тројком Величковића али је Звезда врло брзо преко Фајеа, који је погодио тројку, и Давидовца који је добро повукао контру нападајући непостављену одбрану противника и полагањем, рутински донео прво вођство Звезди. У наредних неколико минута виђени су исхитрени шутеви и грешке али је Звездин „револвераш“ Били Берон са полудистанце прекинуо пост што се погодака тиче а онда тројком распалио црвено-бели Пионир за прву осетнију предност. Томић је, вечерас, одлучио да утакмицу започне са Давидовцем на позицији плејмејкера који је, осим што је добро водио игру наше екипе, имао и сјајну рампу са стране помоћи на Ренфроу. Када се разиграо и Томићев џокер Добрић, који је везао 5 поена, Звезда је отишла на осетнију разлику 15-3. Кошаркаши Партизана су у тим моментима успели да се стабилизују и одиграју неколико добрих напада па су екипе на прву паузу отишле резултатом 21:13.

У другом периоду диригентску палицу у нашој екипи преузео је најискуснији-Перпероглу који је у тим моментима држао праву малу кошаркашку линију. Погађао је за три, нападао веома успешно са ниског поста а и одлично је користио простор који су му чувари остављали те је и својим правовременим убацивањима правио велике проблеме Партизану. Поготком за 3 искусног Грка, Звезда је средином друге четвртине стекла максималних 29:15, тројком Симанића та предност је износила и +16, док је у финишу друге четвртине погоцима Оџа и Добрића са пенала предност Звезде износила и +20. Судије су у једном тренутку покушале својим одлукама да врате Партизан у игру свирајућ фаул Цирбесу при шуту Загорца за три поена и техничку Томићу који је протествовао због те фрапантне одлуке али су Маринковић и Загорац промашили сва четири бацања. На полувремену резултат је износио 44:28.

Кошаркаши Партизана су нешто боље отворили трећи период па су 4 брза поена учинили разлику подношљивијом, али је Дејан Давидовац сјајном одбраном и украденом лоптом у наставку лагано положио и зауставио мини серију противника а, такође, спречио евентуално озбиљнију предност Партизана. На самом почетку треће четвртине Звездин ривал покушавао преко Јарамаза и Јанковића да остане у игри али су веома брзо наши кошаркаши, пре свега преко Берона, који је погодио веома тежак и важан шут на истеку напада, те Добрића, који је у том периоду ухватио 3 офанзивна скока и веома брзо вратили ствари на своје место. Када је Симанић погодио тројку за +20 а на истеку четвртине и Перпероглу нову тројку за највећу предност 64:41, било је јасно која екипа ће у финале.

Последњу четвртину отворио је тројком Филип Човић, који је имао веома важну ролу у овој серији, за +27 и славље је могло да почне. Да дрес Партизана носи извесну специфичност која дводи до тога да се спортски не може поднети пораз, показао је Загорац, који је услед фрустрација лошом игром крајње неспорстки гурнуо с леђа Човића покушавајући у наставку да изазове инцидент али је Филип Човић, као прави спортсмен искусно избегао наставак препуцавања. Црвена Звезда је у последњем периоду имала максималну предност од +33 што је омогућило навијачима да опуштеније дочекају крај утакмцице а и играчима да себи дају мало одушка па је у том периоду виђено и монструозно закуцавање Оџа који је осим лопте, чинило се, могао лагано да закуца и капитена Партизана-Маринковића,док је Симанић успео и да смечује лопту при полагању Пејџа.

Звезда је вечерас била доминантна у готово свим сегментима кошаркашке игре осим слободних бацања. Наши играчи су и вечерас промашили вели број слободних бацања ( 20/31) али када се погледају остали параметри, сви којима је Звезда у срцу ,могу бити задовољни. Звезда је вечерас деловала као тим. Томић је користио све играче, често их мењајући како би одржао висок интензитет игре, терао је играче да играју максимално ангажовано у одбрани и када је разлика износила +20, те је такав приступ имао за последицу убедљиву победу у дербију, у мајсторици. Треба похвалити и атмосферу коју су направили наши навијачи, који су још једном показали да је „Пионир“ кућа љубави онда када је обојен у црвено белом.

Црвена звезда је, дакле, тамо где је и место пиониру кошарке на овим просторима а остаје да се види сутра ко ће јој се тамо придружити. Цедевита или Будућност.

Повезане вести

16 comments

Goran137 апр 7, 2019 at 17:07

Covic u 3 utakmice 35 poena,22 asistencije pa neka ga sada stoka vredja,isamarao ih samo tako ha,ha…

Reply
Gogi апр 7, 2019 at 16:39

groblje 8
Zvezda 7
Cedevita 5
Cibona 4
FMP 3
Buducnost 3
Vrsac 2
Olimpija 2
Mega,Krka i Zadar po 1

Ovo je 8 Regionalno finale za nas (a sesto uzastopno) racunajuci ABA Ligu i ABA Liga Superkup…Jos juniori igrali 2 uzastopna finala u zadnje 2 godine,seniorke zadnje 2 godine 2 uzastopna fajnal-fora,ove godine i pionirke fajnal four,pre toga kadetkinje…Polako postajemo lideri u regionu sto se tice kosarke…

Reply
Cekamo 20.titulu u basketu апр 7, 2019 at 01:28

Rekoh,pre neki dan,samo da vise koristi nase klince ,koii imaju EL iskustvo i to je to.Dr hvala za ovih 8 godina,kao iz sna!!!

Reply
MILOS RANKOVIC апр 6, 2019 at 22:11

REKAO SAM BICE 15 RAZLIKE,TREBALO JE DA BUDE 30,PRVI PUT DA TRENER REAGUJE SA NEKOM TAKTIKOM DA NAPADNE PRENOS LOPTE,DA SPUSTI LOPTU ISPOD KOSA,DA BUDU AGRESIVNI,SA OVAKVOM IGROM I EMOCIJOM PADA U FINALU KO GOD DA DODJE I COVICU PRVU UTAKMICU U ARENU IMA DA JE NAPUNIMO SIGURNO,AKO DODJU LOPOVI IZ crne gore BICE TESKO IGRAMO PROTIV LOPOVA,SUDIJA,ABA LIGE SVEGA MALA JE DVORANA U ZELEZNIKU HOCEMO ARENU,I NA KRAJU GROBLJE DA SE NECUJETE DO SLEDECE GODINE VI STE EKIPA U RANGU FMO,IGOKEA,KRKE TEK CEMO DA TE DEREMO

Reply
Goran апр 6, 2019 at 23:31

Да је било организованог навијања, сигуран сам да би смо их добили и прву са двоцифреном разликом, јер се видело да се екипа напросто тргне и заигра боље кад „загрми“ „Пионир“. Публика је вечерас била добра, али је поново било доста „празних минута“ без песама и праве подршке. Ко је гледао неке раније дербије, зна о чему пишем, непрестано навијање и бодрење током читавих 40 минута. То је оно што недостаје, али треба разумети и „Делије“. Треба да играш лигу са онима који су протерали пола милиона твојих сународника.

Reply
Josif апр 6, 2019 at 21:44

МВП полуфиналне серије код звезде према статистичким показателима је Филип Човиќ са 11.7 ppg и 7.7 apg!Толико о добрим познаваицима игре и о томе дали може или не,дечко је показао срце и муда до колена а статистика је ту неумољива

Reply
Goran апр 6, 2019 at 23:25

Човић можда није квалитет за Звезду по некима, али треба му одати признање јер дечко стварно даје свој максимум на паркету, и својом енергијом покреће цео тим. То се најбоље видело у овој полу-финалној серији. И вечерас је носио игру у 3. деоници када смо отишли на плус 33.

Reply
Josif апр 6, 2019 at 21:04

После дуго времена,и то јако дуго још од јесени да одиграмо утакмицу у високом ритму и одмах се види дасмо бар за класу бољи од њих.Коначно смо макнули то зло са пута,то није клуб,тоје једно путујуче зло.Нека се од сутра припремају за КЛС а ми на миру за финале.Ко да буде противник ако овако играмо можемо до титуле.Још да може и Регленд да помогне било би сјајно али и овако нема предаје.позз

Reply
RODJENI апр 6, 2019 at 21:23

To sam i ja rekao, sa ovakvom igrom, a igra proistice od postavke trenera,ovaj put jako dobre, mozemo protiv bilo koga! Jos kad bi Cirbes vezao dve dobre utakmice pa gde bi nam bio kraj!!!

Reply
Goran апр 6, 2019 at 23:21

Цирбес је у паду форме али је имао и својих момената, као нпр. вечерас где је постигао неколико важних поена после скока у нападу, и одбранио рекет у неколико наврата при продору Партизанових играча.

Reply
Nenad Popovic апр 6, 2019 at 20:35

Treba biti zadovoljan sa pobedom, jer nije slutilo na dobro, ali zasto se stalo u zadnjoj cetvrtini.. Zasto? Imali smo retku priliku da ih zgazimo sa 40 razlike i da im uteramo strah u kosti i za sledecu sezonu, pa posle neka im onaj zalizani trener, cita Dantea, pa neka vide sta je Pakao! Steta… Nisam ocekivao ovakav slab Partizan veceras, ali sada pamet u glavu, jer ko god da nam dodje u finalu, nece biti ni malo lako. Prizeljkujem Cedevitu, mislim da bi sa njima lakse izasli na kraj, narocito u Zagrebu. Treba ovo proslaviti i odmah krenuti sa pripremama za finale. Tomicu, najslabija si karika u klubu, pamet u glavu, pa da se izvuces nekako.. Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
Србин са Космета апр 6, 2019 at 20:29

Одушевио ме лик на б92 пита:
Када се деле поени?

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 6, 2019 at 20:18

TAKO JE BRE….PONIZAVAJ USTAŠE

Reply
RODJENI апр 6, 2019 at 20:17

Kada trener postavi igru kako treba,hvala Bogu, a moramo priznati da danas jeste, koristi na pravi nacin Dobrica a pogotovo Davidovca, ne forsira strance i pravi izmene na vreme, desi se ovo! Realan odnos snaga, i nadam se da je Tomic danas shvatio kako treba da igra Crvena Zvezda! Mala zamerka, ali samo mala sto ih je pustio da smanje razliku na kraju! ? ZVEZDA JE ZIVOT SVE DRUGO SU SITNICE!!!

Reply
Dragan апр 6, 2019 at 20:20

Ja rekoh biće neizvesno… Hi… Hi…

Reply
Goran апр 6, 2019 at 22:04

Опет се тражи длака у јајету. Дошли смо дотле да критикујемо тренера што је само +20 уместо +40. Томић је вечерас одлично водио утакмицу, екипа је била изузетно припремљена за овај меч, тако да сви критичари који су га оспоравали у јеку плеј-офа могу барем из пристојности да вечерас не коментаришу стручни штаб. Тимска игра из које су проистекли добра одбрана и квалитетна игра у нападу су вечерас свакако његова заслуга. Није било солирања, импровизације појединаца, итд. Играли смо као колектив. Надмудрио је Тринкијерија у свим елементима игре. То је било могуће јер је коначно судијски критеријум био колико-толико објективан, иако су арбитри држали Партизан у игри пеналима и испуњавањем бонуса Звезде већ у првих 60 секунди четвртина. Међутим ношени енергијом са трибина и квалитетним приступом утакмици од 1. минута, контролисали смо утакмицу током читавог тога меча, тако да питање победника уопште није била дилема. Могли смо лако да окончамо утакмиц са 40+ поена, али као што сам већ навео, том су кумовале судије као и карактерна црта Звезде као клуба и нас Звездаш, о чему је писао и говорио пок. Душан Прелевић, да је Црвена звезда клуб који нема тај садистички занос да понижава противнике већ уме да „стане“ кад обезбеди победу.

Reply

Leave a Comment