Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда убедљива против Пролетера

Наши фудбалери убедљивом победом са 4:0 над Пролетером затворили су 30. коло Суперлиге и као лидери улазе у плеј-оф. Двоструки стрелац био је Ричмонд Боаћи, а мрежу су затресли и Марко Марин и Мирко Иванић.

Црвено-бели су још раније били обезбедили прво место за плеј-оф, и пре последње утакмице, односно сусрета 30. кола Суперлиге. Спуштена је завеса на овај део домаћег првенства и преостала је још седам корака до одбране титуле.

Уједно, изабраници Владана Милојевића продужили се серију непобедивости на 56 узастопних утакмица без пораза и уписали 27. суперлигашки тријумф ове сезоне, док је Ненад Милијаш одиграо јубиларну, 250. утакмицу у дресу вољеног клуба.

Црвена звезда је последњи сусрет пред плеј-оф започела у саставу: Борјан, Гајић, Милуновић, Савић, Родић, Јовичић, Бен, Иванић, Марин, Јовељић и Боаћи, а скоро 10.000 гледалаца још једном је направило сјајну атмосферу.

Навијачи су носили наше фудбалере ка успеху који је водећим и последњим поготком најавио и потврдио Ричмонд Боаћи, да би маестралним потезом Марко Марин удвостручио предност, док се у стрелце уписао и Мирко Иванић.

Од самог почетка су црвено-бели контролисали дешавања на терену и наметнули свој темпо са акцентом на офанзиву. Прва опаснија прилика виђена је у 12. минуту када је Јовељић покушао искоса са леве стране и шутирао поред ближе стативе.

Недуго затим добар покушај и маестра Марина, пробао је лобом да затресе мрежу и лопта је отишла поред стативе. Ипак, у другом полувремену је успео да на делу покаже чаролију.

На истеку пола сата утакмице све су опаснији били пулени Владана Милојевића, и Боаћи је главом ставио на муке голмана Елесина, а у 35. минуту је затресао мрежу. Иницијатива се исплатила јер је голгетер из Гане главом најбоље реаговао на центаршут Јовичића са десне стране и уписао се у стрелце за 1:0!

Мало је недостајало да убрзо удвостручимо предност, Јовељић је пронашао Боаћија чији је покушај овај пут одбранио гостујући голман. Имао је Боаћи још један врло добар покушај са дистанце, али до полувремена није било промене резултата.

Црвено-бела офанзива није јењавала ни у наставку… Мало је фалило Родићу да удвостручи предност, да би онда Јовељића статива спречила да повећа вођство. Након тога је наступио нешто мирнији период игре све до 68. минута и магије Марка Марина.

Била је то истинска мајсторија некадашњег немачког репрезентативца! Звездин маестро је прошао из средине ка левој страни и онда чудесно лобовао голмана Пролетера за 2:0! Тренутак чаролије Марина који је још једном показао да је мајстор фудбала.

Питање победника било је решено у 76. минуту – Бен је идеално упослио Мирка Иванића коме није било тешко да затресе мрежу. Четврти, последњи погодак на мечу виђен је шест минута касније када се Боаћи на асистенцију са десног крила рутински из петерца други пут уписао у стрелце.

Након је капитен и искусни везиста Ненад Милијаш уписао јубиларни 250. наступ у црвено-белом дресу, пошто је заменио Иванића. Саиграчи су му убедљивом победом улепшали јубилеј, а сусрет ће памтити и опорављени Марко Гобељић који се вратио на терен.

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 8.563
Судија: Новица Анђеловски
Стрелци: Боаћи у 35′ и 82, Марин у 68, Иванић у 77′

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Савић, Родић, Јовичић, Бен, Иванић, Марин, Јовељић, Боаћи.
Пролетер: Елесин, Митровић, Леандро, Ламбулић, Танасин, Илић, Говедарица, Чоловић, Човић, Стаменић, Вујаклија.

Повезане вести

4 comments

делија апр 7, 2019 at 22:46

УПРАВО!НЕМОЈТЕ СЕ ИГРАТИ .МАРИНА МОРАМО ЗАДРЖАТИ.ДА ИМАМО ЈОШ ЧЕТРИ ТОП ИГРАЧА НЕБИ ЛИГА ШАМПИОНА ДОЛАЗИЛА У ПИТАЊЕ .ТРАЖИМО ДА МАРИН БУДЕ ЈОШ ДВИЈЕ ПУНЕ СЕЗОНЕ ,ДО ЈУНА 2021 А НОВИНАРЧИЋИ НЕКА ПИШУ ШТА ИМ ЈЕ ВОЉА .ЕКА ТЕРЗА САД ДОВЕДЕ ОНЕ СВОЈЕ ДВИЈЕ ДАВНАШЊЕ ЖЕЉЕ КОЈИ ИМАЈУ ИСКУСТВА ИГРАЊА У ИТАЛИЈИ

Reply
Kalderon апр 7, 2019 at 22:46

Sada kada se podize forma pred plej of i igra dobro nema komentara ubacenih elemenata verovatno su bili razocarani desavanjima na Karadjordju.Zvezdo gazi vole te pravi zvezdasi i kada otaljavas posao

Reply
Hadži Dragan NBG апр 7, 2019 at 23:13

Brate ala ga otaljavamo sa četvorkom hahaha … da mi je sektaše da zgazimo isto ovako!!!

Reply
Србин са Космета апр 8, 2019 at 12:40

Баш тако!
Апсолутно сам миран када играју фудбалери,знам да добијамо,само чекам коначан резултат!

Reply

Leave a Comment