Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркашко усијање започиње у петак 12. априла

Кошаркаши Црвене звезде у суботу 6. априла савладали су вечитог ривала у одлучујућем сусрету полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге и тиме обезбедили још једно у низу финале регионалног такмичења. Наредне две недеље очи црвено-беле јавности биће окренуте на пуленима тренера Милана томића који не само да се боре за шампионски прстен, већ и за повратак у елиту европске клупске кошарке након сезоне паузе.

У препуној дворани „Александар Николић“ црвено-бели су изузев почетног минуса (0:3), комплетан ток сусрета били у вођству, а предност је у једном моменту износила и преко 30 поена разлике. Доминацијом у свим сегментима игре наша екипа је не само декласирала вечитог ривала, већ послала и јасну поруку пред финале да ће се за све питати момци у црвено-белим дресовима.

Са друге стране, у Загребу је играна много неизвеснија мајсторица између домаће Цедевите и подгоричке Будућност ВОЛИ, а званични регионални шампион је у неизвесној завршници обезбедио тријумф и придружио се нашим кошаркашима у великом финалу.

Реприза прошлосезонског финала АБА ј.т.д лиге започиње у петак 12. априла. Кошаркаши Црвене звезде, као најбоље пласирана екипа у лигашком делу такмичења, и у финалној серији имају предност домаћег терена, а серија се игра у систему 2-2-1. Шампион Јадрана и учесник Евролиге за сезону 2019/20 постаће екипа која прва стигне до три победе.

Као што је већ речено први сусрет између Црвене звезде мтс и Будућност ВОЛИ на програму је у петак 12. априла од 19 часова. Међутим, још увек није познато где ће се сусрет одиграти пошто је дворана „Александар Николић“ заузета због одигравања пријатељског сусрета футсал репрезентација Србије и Бразила. Као алтернативне локације за одигравање сусрета намећу се дворане ФМП-а у Железнику и „Штарк Арена“. Свакако, чим буде донешена коначна одлука о месту одигравања првог сусрета јавност ће бити благовремено информисана, али се намеће питање како и зашто се овако нешто дозвољава када се унапред знало да је старт финалне серије заказан баш у наведеном термину, а алтернатива је ипак пријатељска утакмица која се свакако могла играти и на некој другој локацији, или у неком другом граду.

Већ у недељу 14. априла играће се други сусрет, а затим се серија сели у Подгорицу где ће се 17. априла одиграти трећи, а уколико буде било потребно и четврти сусрет који је на програму два дана касније. Уколико након прва етири сусрета обе екипе остваре по две победе, одлучујући меч биће одигран у Београду у понедељак 22. априла.

Верујемо да наши кошаркаши у наредних 14 дана неће дозволити да им се понови претходна сезона и да ће својим играма на паркету бити јачи од свих могућих закулисних радњи о којима се већ данима пише и прича, а у свему томе допринос морамо дати и сви ми, јер хала мора да грми и јаче него у претходном сусрету. Морамо показати и доказати ко игра најбољу кошарку на екс-Ју просторима и ко заслужује такмичење са европском клупском елитом.

Повезане вести

3 comments

Josif апр 8, 2019 at 08:41

Огроман хендикеп,али огроман је неиграње у пиониру!Прва утакмица финала која може да одреди ток целе серије ми треба да играмо практично на неутралном терену.Као да неко није планира звезду у финалу или незнам шта,пази игра се футсал и то пријатељска утакмица а интерес звезде и државе србије да има евролигаша.У Арени никад нисмо добро играли,док се навикнемо на оне тврде обруче свашта може бити,о страчари у железнику шта речи,финале пред 600 гледалаца.Једном речију срамота.Боље играти у Пиониру у петак од 14 сати него се прилагоџавати некој новој дворани.позз

Reply
Vladimir апр 8, 2019 at 09:52

Незваничне информације говоре да ће се меч ипак играти у хали „Александар Николић“. Понављам да су још увек незваничне.

Reply
Србин са Космета апр 8, 2019 at 12:45

Футсал репрезентација игра у „Арени“ ,тако да милогорце дочекујемо у дворани„Александар Николић“.
Осећам да ћемо ове године искористити предност домаћег терена и надам се једној победи у гостима!
Напред Звездо!!!

Reply

Leave a Comment