Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Славље одбојкаша у Суботици за 2:0 у серији

У другој утакмици полуфиналне серије плеј-офа БПШ Супер лиге Србије наши одбојкаши гостовали су у суботичкој Дудовој шуми. Након недавног тријумфа у Београду резултатом 3:2, црвено-бели су и на гостовању славили и стигли на корак од пласмана у велико финале.

Спартак Суботица : Црвена звезда 2:3 (15:25, 25:14, 19:25, 25:22, 15:17)

Домаћа екипа је одлично ушла у меч и након блока Александра Веселиновића стигла до предности 5:1. Тренер црвено-белих Томислав Кукањац је морао одмах да затражи предах након којег су се редови наше екипе консолидовали и направљен је велики преокрет. Након грешке Немање Југнића наши одбојкаши су стигли до великих 12:6. Уследила је игра поен за поен, да би у финишу сета црвено-бели при резултату 19:14 направили серију од пет узастопних поена чиме су стигли и до прве сет лопте. Након грешке Веселиновића наши одбојкаши су први сет решили у своју корист резултатом 25:15.

Други сет је протекао у потпуној доминацији одбојкаша Спартака. Већ на самом старту сета „плави голубови“ су повели са 5:0, а при вођству 9:3 приморали су тренера црвено-белих Кукањца да затражи и други тајм-аут. Савети нису уродили плодом, а домаћин је наставио са фуриозном игром. У финиш сета Суботиани су ушли са великих 20:8, а поенима Ђорђа Илића стижу до изједначења у сетовима – 25:14.

У трећем сету виђена је много изједначенија игра. Играло се поен за поен и у таквом односу снага нити једна екипа није успела да стекне више од два поена предности. Након серије од четири поена у којој су Данило Павловић и Никола Петровић постигли по два, црвено-бели стичу прву опипљивију предност 18:13. Ту предност наши одбојкаши су сачували до самом краја сета па су резултатом 25:19 стигли и до предности од 2:1 у сетовима.

Одличну игру из финиша трећег, црвено-беи су наставили и у четвртом сету. На самом старту си стекли предност која је половином сета достигла и седам поена предности – 15:8. Чинил осе да ће већ тада наши одбојкаши обезбедити тријумф, али су домаћини заиграли много боље па се у финиш сета ушло са нерешених 20:20. При резултату 22:22 домаћин прави серију од три поена и изједначава резултат на 2:2.

Мотивисани домаћин након великог преокрета у претходном сету, много боље започиње и одлучујући и стиже до предности

Лазар Додић – најефикаснији у другом полуфиналном сусрету
од 4:0. Одбојкаши Црвене звезде половином сета успевају да поравнају резултат, па и да поведу 9:8. Од тог момента играло се до самог краја поен за поен. При резултату 15:15 Лазар Додић и Милутин Нејић успевају да постигну два кључна поена и обезбеде нашем тиму други трујумф у полуфиналној серији.

Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Лазар Додић са 19, док су Милутин Нејић и Данило Павловић постигли 18, односно 11 поена.

Трећи сусрет полуфинане серије плеј-офа игра се у Београду у суботу 13. априла са почетком од 18 часова и биће то прва прилика да црвено-бели обезбеде пласман у велико финале. У другој полуфиналној серији екипа новосадске Војводине НС семе води против Младог радника из Пожаревца такође са 2:0 у победама.

Дворана: ХС „Дудова шума“, гледалаца: 400
Судије: Дејан Рогић; Александра Баланџић
МОК Спартак Суботица: Миловић, Арсеноски, Јунгић 14, Веселиновић 28, Пеић, Сеизовић, Симић, Медан, Кецман 14, Дулић, Тумбас 6, Илић 9. Тренер: Игор Закић
Црвена звезда: Мељанац 1, Јевтић, Петковић, Ђурђевић, Тадић 2, Машуловић 8, Петровић 5, Нејић 18, Синђелић 5, Јовановић, Додић 19, Н. Павловић, Андоновић 1, Д. Павловић 11. Тренер: Томислав Кукањац

(фото: subotica.com)

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета апр 11, 2019 at 17:23

Браво момци!!!

Reply

Leave a Comment