Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеКошаркаНајновијеРегионална лига

Томић: „Звездино место је у Евролиги“

У петак 12. априла стартује финална серија регионалне АБА лиге. Као и претходне сезоне за шампионски прстен и пласмн у Евролигу бориће се екипе Црвене звезде мтс и Будућност ВОЛИ. Дан пре првог сусрета медијима се обратио тренер црвено-белих Милан Томић:

– „Спремни смо за финалну серију. Најбитније је да смо ту, али наш посао није завршен, биће када освојимо АБА лигу. Звездино место је у Евролиги. Целе сезоне смо се борили за предност домаћег терена, навијачи су наш шести играч и надам се да ће нам помоћи да дођемо до прве победе. Морамо, што је најбитније, да имамо енергију на терену, концентрацију и дисциплину. То ће бити највећа предност, ако та три циља буду испуњена. Играћемо пред својим навијачима, имамо домаћи терен и треба да га сачувамо и да се пласирамо у Евролигу. Боље је да се побеђује него да се губи.“

Звезда је у регуларном делу сезоне два пута победила Будућност.

– „Не живим од прошлости. Да ли смо победили два пута или не, то је замка за нас. Не треба да буде такав приступ. Јесмо их победили два пута, али то је други тим, са новим тренером који игра другачије.“ – навео је тренер црвено-белих.

Похвално је говорио о саставу црногорског тима, упитан колику ће пажњу обратити на Немању Гордића.

– „Гордић је искусан играч, зна да игра овакве утакмице. Има и квалитет, али није само он, Будућност је искусан и квалитетан тим који има играче из НБА, Евролиге. Индивидуално и тимски их треба зауставити. Искусна и квалитетна су екипа.“ – рекао је Томић.

Упитан је за игру Филипа Човића.

– „Није неочекивано искочио. Филип је феноменалан играч који је током целе сезоне помагао Звезди. Звезду гледам као тим и само као тим можемо да освојимо АБА лигу.“ – одговорио је.

Тренер Звезде је казао да опоравак Џоа Регленда „иде на боље“ и да се у клубу „боре свим силама да што пре буде спреман и помогне тиму“.

– „Сви остали су здрави, немамо никаквих проблема.“

Повезане вести

Leave a Comment