Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле успешне на старту финалне серије – 1:0

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк начиниле су први корак ка одбрани шампионске титуле. На старту финалне серије плеј-офа Прве „А“ женске лиге Србије, црвено-беле грације дочекале су новосадску екипу 021 и оствариле тријумф за вођство у серији.

ККЖ Црвена звезда Комбанк : КК 021 Нови Сад 62:50 (16:18, 16:11, 14:13, 16:8)

Новосађанке су боље ушле у меч па су преко Ане Илић и Тамаре Јокић већ на старту стигле до предности од 6:0. Прве поене за нашу екипу постигла је Милица Бојовић у трећем минуту сусрета, али су гошће зналачки чувале предност до финиша првог дела игре. Поенима Снежане Богићевић са линије слободних бацања црвено-беле три минута пре краја прве четвртине стижу до првог поравнања – 12:12, а затим иста играчица доноси и прву предност. Најбоља играчица гостујуће екипе током првих десет минута игре, Тамара Јокић поенима шаље своју екипу на паузу са предносшћу – 16:18.

Мина Ђорђевић и Ивана и Александра Катанић на почетку друге четвртине враћају предност нашим играчицама – 23:18. Тих пет поена предности била је и максимална предност коју су црвено-беле имале у овом периоду игре, а та предност била је актуелна у ноколико наврата. Последње поена у првом полувремену поново је постигла Тамара Јокић, па се на велики одмор отишло са предношћу Звездиних кошаркашица – 32:29.

Након уводних минута трећег периода игре који су протекли у игри поен за поен, црвено-беле успевају да стигну до прве опипљивије предности. Четири минута пре краја треће четвртине Црвена звезда поенима Иване Катанић стиже до максималних +12 – 44:32 и чинило се, као толико пута ове сезоне, да је питање победника решено. Међутим, гошће са свега два минута, превасходно захваљујући Жаклини Милошевић која је два пута била прецизна при шуту за три поена, поново хватају резултатски прикључак. Успеле су наше кошаркашице да зауставе нападе гошћи и након тајм-аута стабилизују своје редове па се у последњих десет минута сусрета ушло резултатом 46:42.

Милина Мишељић на старту последње деонице са три узастопна поена успева да врати разултатску предност, а када је Мина Ђорђевић на пет и по минута пре краја сусрета разлику вратила на двоцифрену – 54:44, било је јасно да ће црвено-беле стићи до првог тријумфа у финалној серији. Други део последње четвртине протекао је у неефикасној игри пуној грешака са обе стране, а у прилог томе говори чињеница да су готово три минута обе екипе биле без постигнутих поена. То је свакако ишло у прилог нашим девојкама које су зналачки одржавале предност, а последње поене на мечу постигла је Александра Катанић са линије слободних бацања за коначних – 62:50.

Најефикаснија у редовима победничке екипе била је Мина Ђорђевић са 18 постигнутих поена, а уз то је забележила и 11 скокова. Треба истаћи и да је при шуту за два поена била стопроцентна (4/4). Код гостију боље од осталих биле су Дуња Гверо са 13 и Тамара Јокић са 12 постигнутих поена.

Дворана: ФМП; гледалаца: 150
ККЖ Црвена звезда Комбанк: Н. Наумчев 3, Т. Чубра, Н. Тешић, С. Богићевић 12, М. Зукановић 2, А. Катанић 6, И. Катанић 4, К. Дешић, М. Бојовић 10, М. Ђорђевић 18, М. Мишељић 7, М. Вуловић. Тренер: Драган Вуковић
КК 021 Нови Сад: С. Опачић, Т. Јованчевић Б. Момић, Ж. Милошевић 8, Д. Радовић, В. Поплудијевић, Д. Гверо 13, Т. Јокић 12, Ј. Адамовић 11, А. Илић 2, З. Тодоровић 4, М. Јовановић. Тренер: Александар Јовановић

Овом победом црвено-беле су повеле у финалној серији плеј-офа Прве „А“ женске лиге Србије и тиме начиниле први корак ка одбрани шампионског пехара. Иако су у лигашком делу такмичења наше кошаркашице против новосадске 021 оствариле две убедљиве победе са готово 30 поена предности, Новосађанке су се у Железнику показале као озбиљна екипа која је у претходној рунди плеј-офа елиминисала фаворизовани Радивој Кораћ. Црвено-беле су истрошене тешком сезоном и играњем на три фронта, али за очекивати је да ће дати свој максимум и у наредним мечевима и тако што пре успешно окончају актуелну серију. Мали Калемегдан са нестрпљењем очекује 31. трофеј националног шампиона нашег женског кошаркашког колектива.

Други меч финалне серије плеј-офа на програму је у недељу 14. априла у хали на Петроварадину са почетком од 18 часова.











(фото: ККЖ Црвена звезда Комбанк)

Повезане вести

Leave a Comment