Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Финале плеј-офа АБА ј.т.д лиге: „Пионир прогутао Будућност“!

Црвена звезда – Будућност 91:72 (18:20, 27:22, 20:10, 26:20)

У првој утакмици финала плеј-офа Црвена звезда је декласирала подгоричку Будућност, демонстрирајући још једном да се налази у сјајној форми. Пулени тренера Томића су још једном одиграли сталожено у нападу, максимално поштујући лопту и тражећи пукотину у одбрани противника док су у дефанзиви још једном показали да одбрану могу одиграти на евролигашком нивоу.

На самом почетку утакмице, Битадзе је погодио две тројке те је Будућност веома брзо повела са 6:0. Од самог почетка је било јасно да ће Звезда покушавати да нападне непостављену одбрану ривала а када рани напад не прође, тражио се Оџо у рекету. С друге стране, поучена искуством из полуфинала, Будућност је покушавала да онемогући лаке поене нашим играчима те су снажним фауловима пре свега на Оџу, који је имао доста посла у првом полувремену, отежавали сваки добар напад наше екипе. Звезда је имала нешто спорији почетак, пре свега, у нападу али када је стигла рампа Давидовца са стране помоћи на Кларку, „Пионир“ је прокључао а Звезда преко Оџа и Фајеа мало по мало преузимала контролу утакмице. У првој четвртини бележимо још једну сјајну рампу Оџа при шуту Гордића са полудистанце. Иако је тројком Фајеа повела 13:8, Звезда није успела до краја четвртине успела да задржи предност будући да је Будућност преко Гордића и Кола преокренула резултат до краја четвртине-21:18.

На почетку друге четвртине Добрић је био половичан са слободних бацања, што је била одлика наших играча током целог првог полувремена, да би Будућност веома брзо у наставку дошла до шест поена предности и ту разлику одржавала већим делом друге четвртине. У финишу предвођена Човићем, који је везао 5 поена, и Билијем Бероном, Звезда поново преокреће а сјајниим алејупом Берона и Фајеа долази до три поена предности на полувремену, што је са психолошког аспекта било веома битно – 45:42.

Треба напоменути да је Будућност у првом полувремену максимално експлоатисала индивидуални квалитет који поседују њени играчи па су игром један на један претежно долазили до поена. Звезда је у тим моментима има проблема са грађењем свог коша па је Будућност сакупила 8 офанзивних скокова. Звезда је, с друге стране, шутирала веома добро, Томић је на тајмаутима инсистирао да се минимализују соло акције а сем проблема на дефанзивном скоку поново су наши играчи имали проблема и са линије за слободна бацања.

Друго полувреме је почело са још тврђим одбранама. У првом делу треће четвртине играчи оба тима су „порађали“ поене. Важну улогу у тим моментима имао је Оџо који је увео у проблем са личним грешкама Битадзеа (4). Када је средином треће четвртине Берон ушао у „Billy The Kid“ мод, Звезда је почела да меље. Две тројке Звездиног револвераша, једна са одразом ван баланса а друга из дотрчавања дала је крила како играчима тако и навијачима. Перфектну одбрану у тим моментима играо је Фаје на Ерлу Кларку који је покушавао и са ниског поста и са дистанце, али решења за сјајног Моа није имао. Берону се прикључио и Перпероглу, па је Звездина предност у трећој четвртини износила максимални 15 поена предности а на одмор пред последњи период отишло се резултатом – 65:52.

На почетку последње деонице Звезда је поново ушла нешто спорије, а утакмицу су констатно сецкале и судије који су стално прекидале утакмицу због добацивања са трибина на њихове у најмању руку дискутабилне одлуке. Звезду је у тим моментима помало збуњивао трећи центар противника- Девин Вилијамс, који покупио неколико скокова и при томе константно играо на ивици фаула, што „црна тројка“, наравно није примећивала. Када је Симанић још једном перфектном рампом спустио ролетну Вилијмсу на зицеру и када су капитен Лазић и Риверс везали две тројке, повећавајући разлику на +20 било је јасно да ће Звезда отворити финалну серију победом.
На крају убедљивих 91:72.

Веома важна победа наше екипе уз изузетно добру игру у оба смера. Наравно, тек је почетак финалне серије и не треба падати у еуфорију, већ сјајну игру ношену френетичним навијањем наших феноменалних навијача, поновити и у недељу, па да се крене у Подгорицу са максималних 2-0.

 

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 6.374. Судије: Матеј Болтаузер, Саша Пукл, Томислав Хордов.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 8, Перпероглу 7, Давидовац 8, Ненадић, Лазић 3, Фаје 7, Берон 19, Добрић 12, Симанић 3, Риверс 7, Цирбес 9, Оџо 8. Тренер: Милан Томић.

БУДУЋНОСТ: Џексон 6, Кол 18, Шеховић, Е. Кларк 8, Баровић 5, К. Кларк 8, Гордић 8, Битадзе 6, Поповић 2, Бел 5, Николић 3, Вилијамс 3. Тренер: Јасмин Репеша.

Повезане вести

10 comments

Zvezdas Zvezdas апр 13, 2019 at 11:50

Bravo.cestitam igracima i navijacim .nastavite tako jako borbeno do kraja

Reply
Goran апр 13, 2019 at 04:28

Одиграли смо опет тимски и чврсто у одбрани, из чега је проистекла и ефикасна и разноврсна игра у нападу. Поново су нас ишлел тројке, да смо мало боље шутирали пенале било би 30 разлике. Навијање одлично, репертоар песама мелем за душу. Суђење у корист Будућности. Сваки додир им је свирао фаул, са друге стране су превиђали личне грешке над нашим играчима. Срећом није утицало на крајњи исход утакмице.

Reply
dusan апр 15, 2019 at 17:54

bilo je 38 razlike

Reply
MILOS RANKOVIC апр 12, 2019 at 23:59

MOMCI SVAKA CAST,SAMO MALO BOLJE BACANJA I SKOK U ODBRANI I TO JE,NAVIJANJE ODLICNO TREBA MALO VISE VREDJATI NJIHOVOG TRENERA ZBOG IZJAVE,NARAVNO MALOG mila,SVE STO JE PEVANO NA MESTU,A SUDIJE BRUKA I SRAMOTA,PROSLE GODINE RADOVIC SAD PUKL,PRVO IZBACUJES NAVIJACE TI LOPOVE TREBA DA IZADJES IZ DVORANE,NAMERNA NAD PEPEROGLU,FAUL NA LAZICU PA TEHNICKA,NA DESETINE MALIH FAULOVA KOJE NESVIRA,EJ NESMES DA SVIRAS NAMERNU DESET MINUTA GLEDAS SNIMAK,DVA LOPOVA IZ SLOVENIJE,TREBA TO VREDJATI POSTO NESMES DA IH DIRAS,SRAMNO SUDJENJE BRACO U NEDELJU JOS JACE I LUDJE,NECE VAM POMOCI NI BARTOMEU,MI SMO ZA VAS GOLDEN STEJT,SA OVAKVOM PUBLIKOM NIKO NAM NISTA NEMOZE,POSTOJI SANSA DA SE VRATI I RENGLAND

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 12, 2019 at 23:48

pobeda cista kao suza..u nedelju jos jedna pa posle da vidimo cija mama crnu vunu prede

Reply
Dragan апр 12, 2019 at 23:47

Sjajno… Samo čvrsto i u nedelju…

Reply
Србин са Космета апр 12, 2019 at 22:55

Бравоооооо!
Гази милогорце!!!

Reply
Nenad Popovic апр 12, 2019 at 22:00

Jako vazna pobeda za vodjstvo u seriji. Nakon dugog vremena, mogu da kazem da je sve sasvim solidno funkcionisalo. Raduje dobra igra centara, tj. kakav, takav povratak Cirbesa. Svi ostali dobri, Beron da nam ostane do kraja karijere. Buducnost je odlicna ekipa, ali im fali hemija u timu i to treba iskoristiti. Mora se dobiti u Nedelju, pa je posle pritisak na njima, a i u Moraci ce biti pakleno. Tomicu, poceo si da skaces i da ucestvujes u igri i to se odmah oseca. Nastavi tako!!! Sudije su uzas, tendeciozno ce suditi protiv nas do kraja finalne serije. Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
RODJENI апр 12, 2019 at 21:49

11 promasenih bacanja ponovo, ali 20 razlike, ma RAPSODIJA veceras!!! Navijanje danas mislim najbolje ikad! Treca utakmica protiv grobosa pokazala kako da igramo, i Tomic to konacno koristi! Odlicno, samo nastaviti ovako, digli smo formu na jako visoki nivo!!! Dzaba i sudije, kad se igra na ovakvom nivou! HVALA TI BOZE STO SAM ZVEZDAS! ZVEZDA JE ZIVOT SVE DRUGO SU SITNICE!!!

Reply
Josif апр 12, 2019 at 21:39

Честитке момцима на победи после које се лакше дише.У другом полувремену као даје изашла друга екипа,паметно ,цврсто у одбрани стрпљиво у нападу,дотукли смо их до колена.Још једном браво!На крају бих истакао катастрофално суџење двојца Пукл-Болтаузер у првом полувремену где су имали 4 грешке на штету звезде из којих је Будуќност постигла 8 поена,али смо и то превазушли.У недељу још боље.позз

Reply

Leave a Comment