Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Одложена одлука о титули из 1946. Тражи се додатна документација

Иако је било најављено да ће се у петак 12. априла расправљати о захтеву ФК Црвена звезда за признавање шампионске титуле освојене 1946. године, до тога ипак није дошло.

Правна комисија ФСС још није донела одлуку о титули ФК Црвена звезда из 1946. године, а да све буде занимљивије, у обзир ће се узети и титула коју је Спартак из Суботице тада освојио у Војводини.

Наиме, клуб са Маракане жели признавање пехара из 1946. године како би пришио трећу звездицу за јубиларну 30. титулу!

Питање је прилично комплексно и захтева детаљну документацију и архиву из послератног периода, што није лако прикупити.

Већ на почетку, председавајући Дејан Шупут је изнео предлог да се да рок од још недељу дана за доставу документације, са чиме су се сви усагласили – потпредседник Вељко Радуловић, члан Божидар Бероња, затим и кооптирани представници Црвене звезде (Драган Милошевић) и Партизана (Владимир Вулетић).

После усаглашавања, решено је да се електронски између свих чланова размени документација, а Божидар Бероња је изнео жељу Спартака.

– „Незваничан захтев Спартака постоји и мислим да треба и то да уврстимо и видимо шта ћемо са њим. Не можемо се правити да не постоји.“ – рекао је Бероња, са чиме су се остали усагласили, а Владимир Вулетић је додао и да је ФСС основан 1948, уз изражену жељу да се писано изјасни, „после чега ће сви моћи скрупулозно све да анализирају и одлуче“.

– „Мислим да је боље да остане писани траг, да би се дискутовало на Скупштини, шта су рекли сви чланови, то би било демократски. Апсолутно сам сагласан и рок од седам дана је у реду. Што се тиче иницијативе Спартака, немам ништа против да је видимо.“ – биле су речи Драгана Милошевића.

Све стране ће се после рока електронским путем координисати пре следећег састанка 10. маја, који може дати даље смернице о титули из 1946. године.

(извор/фото: telegraf.rs)

Овом приликом морамо да истакнемо, о чему смо већ и писали, чињеницу да се Звездина титула из 1946. године оспорава тријумфом суботичког Спартака на подручју покрајине Војводине. Међутим, мора се истаћи да је сплитском Хајдуку, ХНС признао титулу из 1946. иако се у исто време на подручју Далмације играо квалификациони турнир за прво првенство ФНР Југославије на којем је тријумфовао ријечки Кварнер (НК Ријека).

Повезане вести

Leave a Comment