Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Пораз одбојкаша. Суботичани смањили на 2:1 у полуфиналној серији

Одбојкаши Црвене звезде нису искористили прву „меч лопту“ за пласман у финале плеј-офа БПШ Супер лиге Србије. У трећем сусрету полуфиналне серије који је одигран у београдској хали УСЦ „Вождовац“ наши одбојкаши поражени су од суботичког Спартака

Црвена звезда : Спартак Суботица 1:3 (22:25, 27:25, 23:25, 22:25)

Велика борба виђена је у четвртом сусрету између београдских црвено-белих и суботичких „плавих голубова“. Почетак сусрета протекао је у равноправној игри, а при вођству наше екипе од 5:4 гости праве серију од пет узастопних поена и стичу прву осетнију предност. Половином сета црвено-бели серијом од 5:1 преокрећу резултат у своју корист, али гости новим низом поена враћају предност коју су одржали до краја првог сета – 22:25.

И у наставку виђена је велика борба. Играло се поен за поен, али Суботичани поново серијом успевају да остваре предност и од 4:6 стижу до 9:6. Дуго је гост чувао стечену разлику, а црвено-бели до егала стижу тек у самом финишу сета 20:20. Настављена је драма у финишу овог сета. Одбојкаши Црвене звезде успевај уда стигну и до сет лопте 24:22. Међутим, гост се није предавао па успева да поравна на 25:25. Ипак, наши одбојкаши су у финишу били сретнији и спретнији и поравнавају резултат на 1:1 у сетовима – 27:25.

Трећи сет је протекао у бољој игри гостујуће екипе. Након почетнох вођства наше екипе Суботичани преузимају резултатску предност коју су држали до половине сета. У финишу је виђена велика борба у којој су као победници изашли одбојкаши Спартака – 23:25.

Четврти сет се ништа није разликовао од претходних. Гост као да је више веровао у победу иако је био пред елиминацијом.

Овим тријумфом Суботичани су смањили резултат у полуфиналној серији и сада ће покушати на свом паркету да изборе мајсторицу која ће уколико буде било потребе бити играна у Београду.

Најефикаснији у нашим редовима био је Лазар Додић са 17 поена, а исти број поена у гостујућој екипи остварио је Александар Веселиновић.

Дворана: УСЦ „Вождовац“; гледалаца: 200
Црвена звезда: Н. Мељанац, П. Јевтић, В. Петковић, В. Ђурђевић, Л. Тадић, Н. Машуловић 12, Н. Петровић, М. Нејић 16, М. Синђелић 6, Н. Јовановић 2, Л. Додић 17, Н. Павловић, А. Андоновић, Д. Павловић 14. Тренер: Томислав Кукањац
Спартак Суботица: М. Миловић, М. Арсеноски 3, Н. Јунгић 16, А. Веселиновић 17, Д. Пеић, Б. Сеизовић, А. Симић, М. Медан, У. Кецман 11, С. Дулић, А. Тумбас 7, Ђ. Илић 11. Трненер: Игор Закић

Повезане вести

Leave a Comment