Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Звезда (с) Фићом прегазила Будућност!

Црвена звезда – Будућност 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15).

У другој утакмици финалне серије, Будућност је од самог старта меча кренула изузетно снажно па су гости преко Битадзеа и Кларка веома брзо повели са 4:0. Осим тога, идеја Репеше била је и да онемогући Давидовца да дође до своје игре и тако утиче на на организацију напада наше екипе. И у томе му је успело. Констатним нападањем дриблинга и удвајањем нашег ол-раунд играча, Будућност је неколико пута „украла“ лопту Давидовцу чиме је долазила до лаких поена. С друге стране, од самог почетка било је јасно да ово није вече нашег најбољег играча у плеј-офу Берона који је промашио све што је шутнуо у првом полувремену. Звезда је на самом почетку четвртине до поена долазила углавном преко Оџа те је у тим тренуцима виђена резултатска клацкалица. Након још једне изгубљене лопте Давидовца, Томић је посегао за алтернативом у лику Филипа Човића који је унео велику енергију у игру наше екипе са везаних пет поена из продора. На минијатуру Човића надовезао се искусни Перпероглу тешким поготком из фејдовеја и тројком на истеку четвртине за 26:19, те је и у овом случају било јасно да ће ово бити вече сјајног Стратоса, каквог смо и навикли да гледамо у дерби утакмицама.

Тамо где су стали у првој, Човић и Перпероглу су наставили и у другој. Наша екипа је, ношена френетичним навијањем са трибина, имала апсолутну контролу утакмице у другом наставку. Филип Човић је сјајно дириговао игром, Перпероглу је погађао без промашаја, Фаје,Оџо и Цирбес су остављани на зицеру те је предност констатно расла. Скупоцена играчка државног врха Црне Горе у тим тренуцима је претила да се распадне. Преплаћени „звезде“ Подгоричана су увањивали једни другима врућ кромпир у рукама, без храбрости да упуте шут ка кошу а издала их је и смиреност са линије пенала па је мало ко од њих успевао да реализује оба бацања. У првом полувремену једини проблем Звезде била је оптерећеност високих играча личним грешкама и дефанзивни скок док је шут из игре био готово перфектан-75%. На полувреме се отишло резултатом 54:38, за српског шампиона.

Друго полувреме тројком је отворио Џејмс Бел али је одмах силовитим закуцавањем одговорио Оџо, да би Бел поново погодио тројку а Оџо је узвратио у свом стилу стављајући до знања да Будућност нема шта да тражи ни у другом полувремену. Када је Звезда заиграла пресинг на извођењу лопте а Берон после „крађе“ положио за своје прве поена на вечерашњој уткамици било је питање тренутка када ће Звезда почети да увећава своје вођство. Екипа Будућности је деловала као разбијена банда која је покушавала упорно шутем за три поена да спусти Звездину предност. Покушавао је Репеша и комбинованом одбраном да нешто промени у игри своје екипе али су наши играчи, предвођени Човићем, имали одговор на све покушаје искусног хрватског стручњака. Погодак Перпероглуа на крају треће четвртине,пресео је навијачима Звезде, с обзиром да се Грк одмах ухватио за лист десне ноге па се до краја утакмице није враћао на паркет. Остаје нада да ће бити у стању да помогне екипи у наставку серије будући да је његово присуство у екипи од непроцењивог значаја. Перпероглу је на вечерашњој утакмици за 12 минута убацио 17 поена, уз само један промашај из игре.

Тамо где је стао Перпероглу, наставио је Риверс, који је коначно пронашао свој шут, и својим минијатурама излуђивао одбрану гостију. Када је Симанић погодио тројку на повратну лопту Риверса за +33, било је јасно да гостима прети дебакл о чему сведочи и податак да је звезда дошла до популарне „стотке“ већ у 37.минуту.

Звезда је у другом сусрету декласирала Будућност, готово савршеном игром. Предвођена Филипом Човићем, који је у моментима када се правила разлика сјајно читао одбрану гостију и продорима поентирао. Сјано је Човић разигравао наше високе играче и био прави лидер тима вечерас. Неправедно би било запоставити и игру Добрића, Цирбеса који је у пар наврата сјајно комбиновао са Фајеом у првој четвртини, те Фајеа који је и вечерас био изузетно битан за скок наше екипе и који је и вечерас био нерешива енигма за Кларка док је и вечерас апсолутни господар рекета био Мајкл Оџо поред кога Баровић и Битадзе нису имали шта да траже.

Звезда у среду игра за титулу и повратак у Евролигу!

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 6.397. Судије: Сретен Радовић, Дамир Јавор, Милош Кољеншић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 9, Перпероглу 17, Давидовац 6, Ненадић 5, Лазић, Фаје 8, Берон 10, Добрић 12, Симанић 6, Риверс 16, Цирбес 8, Оџо 10. Тренер: Милан Томић.

БУДУЋНОСТ: Џексон 2, Кол 9, Шеховић, Е. Кларк 7, Баровић 10, К. Кларк 4, Гордић 11, Битадзе 9, Поповић 2, Бел 10, Николић 5, Вилијамс. Тренер: Јасмин Репеша.

Повезане вести

11 comments

Goran апр 15, 2019 at 01:52

Timska igra i čvrsta odbrana sa dobrom kretnjom, preuzimanjima, i udvajanjem ispod koša. Iz toga je proistekla sigurnost i veća koncentracija u napadu jer je bio manji utrošak energije, gde smo npr. imali nestvaran šut za 2 poena, samo 5 promašaja iz igre (25 od 30). Pregršta lepih kombinacija i poena iz igre dva na dva, kao i visok procenat šuta van linije 6.75. Slobodna bacanja smo konačno pogađali, tako da se razlika na ovom meču popela na 40 poena. Ne smemo jedino da im dozvolimo da nas nadskaču ispod našeg koša i dajemo im šansu za poene iz drugog pokušaja. Ofanzivni skok je bio možda jedini segment gde su bili uspešniji. Šteta što se Stratos povredio. Biće teže bez njega u gostima, ali verujem da možemo do pobede.

Reply
Nenad Popovic апр 15, 2019 at 03:18

Sve si dobro rekao i dao dobru analizu utakmice. Nestvarna razlika, koju niko nije ocekivao, ali potpuno zasluzena. Pohvale celom timu, a je se javno izvinjavam malom Covicu, sto sam nekoliko puta negativno pisao o njemu. Zapravo, kada igrac ima vise minuta, moze vise i da pokaze, a decko ima energiju, svaka mu cast. Tomic, koga sam stalno slao nazad u Atinu, ima lepu sansu da popravi utisak. Nadam se da ce je na radost svih nas i iskoristiti. Ali, tek sad treba poceti od nule, jer idemo na mozda najteze gostovanje u istoriji kluba. Pola veka pratim kosarku i mislim da nesto teze Zvezda do sada nije imala. U Moraci ce biti haos, bojim se, bice opasno i po glavu igraca i strucnog staba. Milo ce im obecati, ko zna koliko para, u halu ce pustiti one najludje… Veoma sam iznenadjen izjavama Repese, koga inace smatram kao sasvim korektnog trenera i pravog gospodina, sto je vise puta i pokazao i zato me i cudi ovakvo njegovo pljuvanje na konferenciji za stampu, posle utakmice. Samo je dolio ulje na vatru pred gostovanje Zvezde u Podgorici. Verovatno da je bio rastrojen od ovakvog poraza, pa mu tu treba malo i oprostiti, jer zaista nije neko djubre kao covek i znam da ima mnogo prijatelja u Beogradu. Gordic koji mi je uvek bio antipatican, je ispao u izjavama vrlo korektan, a i na terenu je bio takav. Bije, ali i dobija batine i cuti i sportski se ponasa. Ali se zato vidi da je ono djubre Bitadzea spanovao Milojevic, koji nas mrzi iz dubine duse. Ne znam da li se na kraju Aba lige, vraca u Megu, tako sam nesto procitao i ako je to tacno, na prvoj utakmici sa njima, isutirati ga, da nas zapamti za ceo zivot. Samo hrabro u novi mec! Bice jako, jako tesko, bez Stratosa, ali imamo sanse da ih ovako raspadnute, dobijemo i oducimo kosarci za duzi period. Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
da banja luka апр 15, 2019 at 01:09

Necu puno,a niti siroko cast i hvala Reglandu al njegova pvreda je izrodila neku novu igru Zvezde…..Hvala svima Vama,ali tebi Filipe naklon veliki,necu dalje ovo je dovoljno.Idemo dole po EL.

Reply
MILOS RANKOVIC апр 14, 2019 at 23:18

SAD SAM DOSAO KUCI VESEO ALI SAD KAD CITAM STA JE SVE REKAO OVAJ KLOVN OD TRENERA NJIHOVOG NEMOGU DA CUTIM,PRVO VODI VAS PREDSEDNIK DRZAVE CRNE GORE milo djukanovic,U SPORT POLITIKE NEMA LETIS,TAJ COVEK KOJI TEBI DAJE 500 000 DOLARA,JE KRIMINALAC,LOPOV,SVERCER DROGOM I CIGARAMA,SVERCER PROSTITUTKAMA,KOJI JE DOVEO TVOM ZEMLJAKU SUDIJE radovicu STRIPTIZETU NASTO JE ON REKAO AKO NIJE MLADA I LEPA NEMOJ DA DOVODIS,DA NEBUDE KO PROSLI PUT,OCES DALJE bokan SVERCER ORUZJEM I DROGOM STO JA ZNAM KAO OBICAN GRADJANIN KOJI JE BIO 6 GODINA U TOJ CRNOJ GORI,HOCES JOS KO VAMA DOLAZI NA UTAKMICE PA VI STE GLAVNI SVERCERI ZA DROGU NA BALKANU,SVE STO SU NAVIJACI VECERAS RADILI STE ZASLUZILI I JOS VISE,SAKO SI SKINUO ZATO STO JE BILO MNOGO VRUCE,KO IMA TOLIKU PLJUVACKU DA TE PLJUNE NA DESET METERA LAZOVE JEDAN,HOCES MALO JOS O hrvatskoj KAKO STE DOCEKALI RUKOMETASE STA STE SPREMALI ALI VAS POLICIJA PRETEKLA,BANDO JEDNA,STA HOCES DA UDJES U BEOGRAD NA CRVENOM TEPIHU MALO JUCE,BICE VAM SVE GORE,TI CRNOGORCI KOJI SU ZA mila SU PRIZNALI NASE KOSOVO A MI CEMO DA VAM TEPAMO,MORE MARS

Reply
ivan niksic апр 14, 2019 at 23:10

Svaka cast i na prvoj i posebno na drugoj utakmici. Vise od rezultata, koji je primaran naravno, raduje odlicna (timska) igra, disciplina, borbenost, cvrstina i, cini se, forma koja je tempirana u pravom trenutku. Moram pohvaliti, sem igraca, ovaj put i trenera koga sam do sada dosta kudio, konacno da i on pokaze zasto i zbog cega je tu. I, jos samo jedan korak, onaj najtezi!
Zvezda je zivot, sve drugo su sitnice!

Reply
MILOS RANKOVIC апр 14, 2019 at 22:58

MOMCI SVAKA CAST,TRENERU SVAKA CAST,PREDSEDNIKU SVAKA CAST,NAVIJACI KOJI SU BILI VECERAS U DVORANI DA SVI ZIVIMO 150 GODINA,A OVAJ RECU NJIHOV TRENER STO NAS JE IZVREDJAO RECU SAMO JEDNO,SRAM TE BILO U,,,O TI CES DA KAZES DA JE NAMA PENA NA USTA ISLA,DA SMO VREDJALI,SRAM TE BILO OLOSU JEDAN,NIKO TI NIJE KRIV STO U ZIVOTU NISI OSVOJIO NISTA,TEK CEMO DA VAS K….O,MI SRBI SMO ZA VAS GOSPODA LJUDI,STA SU MALI crnogorci RADILI PROSLE GODINE,TUKLI NASE IGRACE,STA STE VI GOSPODA IZ hrvatske RADILI NASIM VATERPOLISTIMA,TI CES DA PRICAS SVIHJO JEDNA,TREBA DA TE TUZIMO,JEL SI TI REKAO ONOM MALOM OLOSU gogi DA BIJE LAKTOVIMA NENADICA SRAM DA TE BUDE,NEZNATE DA PRIHVATITE PORAZ EJ RAZBILI SMO VAS 40 RAZLIKE TI KUKAS NA NAVIJACE,O OVOM DRZAVA TREBA DA REAGUJE DA ZABRANI BARABI DA UDJE U SRBIJU,NAPRED SRBIJA I NAPRED ZVEZDA ,I NAJVISE NAPRED NASI NAVIJACI SVI DO JEDNOG

Reply
Josif апр 14, 2019 at 22:30

Тотално помрачење!Прегазили смо их ко плитак поток,титула је на само једном кораку,можда и најтежем.Ако је стратосу пуко мошиќ како се прича и он је као и Регленд завршио сезону.На његово место вратити кешеља у ростер пошто је искуснији и може да одигра на позиције 3 и 4.Очекујем жесток притисак у Подгорици,шиканирање краѓе и свега!Морамо изгинути и недозволити 2:2 нипо коју цену,мислим да можемо да тамо завршимо серију.позз

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 14, 2019 at 21:23

MASAKRRRRR…PONIZILI SMO MILOVE IZDAJNIKE..ALI POZDRAV ZA BRACU IZ C.G…SA KOSOVA,REPUBLIKA SRPSKA..IDEMO DO TITULE

Reply
Dragan апр 14, 2019 at 21:15

Ubili smo ih ko zečeve…Hvala ti Zvezdo…Nadam se da Stratos nije teze povredjen… Kapa do zemlje Filipu Čoviću!

Reply
Veteran Sever апр 14, 2019 at 21:13

Fantazija…Vrh…Nema dalje…

Reply
Србин са Космета апр 14, 2019 at 21:11

Волим те Звездоооо!!!
‘Ајде да,док су у нокдауну,добијемо трећу,да славимо повратак у Евролигу!!!

Reply

Leave a Comment