Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: „Атмосфера какву сам видео само једном“

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић апострофирао је значај велике подршке публике за убедљиву победу његових изабраника. Присетио се амбијента у Београдској арени.

КК Црвена звезда мтс путује у Подгорицу у великом стилу. Наиме, у прве две финалне утакмице црвено-бели су били веома убедљиви, а друга утакмица је заиста приредила и амбијент и игру црвено-белих за памћење. Резултат 107:69 довољно говори за себе, али статистика крије још неке фасцинанте податке.

Наиме, Црвена звезда је завршила утакмицу са чак 20 асистенција и само седам изгубљених лопти. Чак петорица играча била су двоцифрена, а најбољи појединац Кеј Си Риверс који је меч завршио са 16 поена и пет асистенција, односно индексом корисности 21. Поред имена Филипа Човића у статистици стоји фрапантних +38 у колони која означава +/- учинак за време проведено на паркету.

Међутим, Милан Томић је у први план стављао тим, али и навијаче који су 80 минута давали прави ветар у леђа његовим изабраницима. Тешко је изабрати када је амбијент у дворани ’’Александар Николић’’ био бољи, а Томићеве речи су можда и најбоље описале амбијент:

Хтео бих да се захвалим нашој публици и нашим навијачима што су дошли у оволиком броју и што су нам помогли да добијемо утакмицу поведемо 2-0. Преко 30 година сам у кошарци и овакву атмосферу нисам доживео, односно јесам једном када сам са Олимпијакосом играо против Црвене звезде у Београдској арени – рекао је Томић, а онда више говорио о утакмици:

Доминирали смо свих 40 минута, али то ништа не значи. Водимо 2:0, а игра се на три добијене. Морамо да будемо спремни у Подгорици да одиграмо још бољи меч – истакао је тренер Црвене звезде, а потом су уследила новинарска питања.

Разлог највеће бриге за целу српску кошаркашку јавност је повреда Сратоса Перпероглуа, а Томић је рекао:

Лист. Не могу ништа више од тога да кажем у овом тренутку. Тек треба да се обаве прегледи – рекао је Томић.

Атмосфера, коментар на Репешину изјаву?

Бавим се само кошарком. Захвалио сам се нашим навијачима на подршци. Не бих коментарисао изјаву господина Репеше. Сигурно да је Будућност играла и против Партизана овде… Нерегуларна атмосфера? Шта треба да навијачи не навијају за Звезду? Молим вас да питања буду везана за кошарку – рекао је Томић, а потом објаснио шта је представило разлику:

Ми смо одиграли тимски од прве секунде и првог минута. Имамо 20 асистенција и седам грешака. Урадили смо добар тимски посао. Мислим да је најбитнија била одбрана, не колико напад. И Нориса Кола и Немања Гордића смо одлично одбранили. Када играте добру одбрану, онда нема проблема – рекао је Томић, а онда је уследило следеће питање:

Мајсторица против Партизана, а онда две утакмице против Будућности у ревијалном маниру. Колико вам то значи?

Добро, аплаудирање противничким играчима, не бих улазио у ту дискусију. Екипа има самопоуздање, играмо лепу, агресивну и брзу кошарку. Добро је за нас што смо последње три утакмице добили лако. Сигурно да ће утакмица у Подгорици бити другачија. То је све позитивно, али морамо да гурамо даље. Да не буде, добили смо 40 разлике и да станемо. АБА лига се узима када добијемо три утакмице – рекао је тренер Црвене звезде Милан Томић.

У пет одиграних утакмица Црвена звезда је савладала Будућност са укупно 101 разлике. У просеку 20 разлике. Како играчима објаснити да не мора да буде тако?

Резултат је 0:0 (када почне утакмица) – рекао је Томић, а онда одговорио на следеће питање:

Да ли сте некада видели оволику разлику у финалу плејофа?

Полуфинале плејофа за улазак на Фајнал фор. Било је 56 разлике када сам био у Олимпијакосу, а онда следећу изгубили и нисмо се пласирали на Фајнал фор. Одиграли су феноменално, али не живи се од прошлости. Морамо да будемо спремни и да следећу утакмицу будемо још бољи – закључио је Милан Томић.

 

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета апр 15, 2019 at 09:02

Честитке свима Вама,тако се бори за Звездин дрес!!!

Reply

Leave a Comment