Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

На корак од 31. звездице

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк оствариле су победу и у другој утакмици финала плеј-офа Прве женске лиге Србије и тако стигле на корак од одбране трофеја намењеног најбољој женској кошаркашкој екипи у Србији.

ЖКК 021 Нови Сад : ККЖ Црвена звезда Комбанк 60:68 (21:18, 10:17, 13:14, 16:19)

Пред око 300 гледалаца у хали на Петроварадину црвено-беле девојке су и четврти пут у актуелној сезони савладале новосадски 021 и тако себи обезбедиле могућност да у среду 17. априла у дворани ФМП-а подигну трофеј нционалног шампиона 31. пут у историји.

Већ на самом старту меча наше девојке су показале да су у „српску Атину“ дошле са намером да остваре победу. Након само два минута игре поенима Снежане Богићевић и Милице Бојовић стигле си до прености од 7:0. Домаћим кошаркашицама је било потребно више од три и по минута игре да стигну да првих поена када се у листу стрелаца уписала Тамара Јокић. Стечену предност на старту сусрета, црвено-беле су чувале већи део прве четвртине, а поенима Јоване Адамовић три минута пре краја прве деонице, Новосађанке поравнавају на 13:13. Резултатска клацкалица, у којој су београдске црвено-беле ипак одржавале минималну предност, потрејала је до последњег минута овог дела игре. Ипак, Новосађанке у самом финишу преко Зоране Тодоровић и Јоване Адамовић на „мали одмор“ одлазе са предношћу – 21:18.

Почетак друге четвртине протекао је у растрзаној игри на обе стране, а први поени виђени су тек након два минута када домаћин стиче прву осетнију преност 24:18. Наше кошаркашице су збиле редове и нису дозволиле домаћину да се резултатски одлепи, а половином друге деонице вратиле су предност на свој конто, а најзаслужније за преокрет биле су Милица Бојовић и Невена Наумчев. И друге девојке у црвено-белим дресовима заиграле су како се од њих очекује па је на минут и по пре одласка на одмор Црвене звезде стекла осам поена предности – 35:27. До полувремена домаћин је преко своје две најрасположеније играчице Јоване Адамовић и Тамаре Јокић успео да смањи резултатски заостатак – 31:35.

Трећа деоница, која по правилу припада Звездиним кошаркашицама, ипак није протекла очекивано. Новосађанке су брзо поравнале резултат, а у игри поен за поен наше играчице су ипак одржавале какву такву предност. Пред последњих десет минута игре црвено-беле су имале +5 (49:44).

Вероватно кључан тренутак меча догодио се у четвртом минуту минуту игре у последњој деоници када је Александра Катанић донела девет поена предности. Покушао је домаћин да се поново врати у меч. Имале су Новосађанке на минут и по пре краја сусрета и -3, али су драму спречиле Снежана Богићевић и Невена Наумчев, па су наше грације мирно сусрет привеле крају.

Овом победом кошаркашице Црвене звезде Комбанк стекле су предност од 2:0 у серији, па ће у наредном мечу који се

Снежана Богићевић – 19 поена
17. априла игра у Београду имати прилику да стигну до нове шампионске титуле.

Најефикаснија на мечу била је кошаркашица новосадске екипе Тамара Јокић која је постигла 23 поена, док су се у нашим редовима истакле Снежана Богићевић са 19 и Милица Бојовић са 16 поена. Треба истаћи да је под оба коша господарила Мина Ђорђевић са 13 остварених скокова (6 офанзивних и 7 дефанзивних).

Нови Сад, Дворана: Хала на Петроварадину, гледалаца: 300
Судије: Јелена Смиљанић; Дејан Миздрак; Филип Ђукић
ЖКК 021 Нови Сад: С. Опачић, Т. Јованчевић, Б. Момић, Ж. Милошевић 3, Д. Радовић, В. Поплудијевић, Д. Гверо 10, Т. Јокић 23, Ј. Адамовић 16, А. Илић 6, З. Тодоровић 2, М. Јовановић. Тренер: Александар Јовановић
ККЖ Црвена звезда Комбанк: Н. Наумчев 4, Т. Чубра, Н. Тешић, С. Богићевић 19, М. Зукановић, А. Катанић 5, И. Катанић 4, К. Дешић, М. Бојовић 16, М. Ђорђевић 13, М. Мишељић 7, М. Вуловић. Тренер: Драган Вуковић

(фото: ККЖ Црвена звезда Комбанк)

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета апр 15, 2019 at 12:02

Браво девојке!
Некада су у Звездином дресу харале Европом Зорица Ђурковић,Вукица Митић,Софија Пекић,Наталија Бацановић,Анђелија Арбутина,Лара Мандић…

Reply

Leave a Comment