Moja Crvena Zvezda
Važne vesti Važno Klupska dešavanja Najnovije Obaveštenja Fudbal

Velika akcija davanja krvi

Zvezdina tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, biće održana u ponedeljak i utorak, 22. i 23. aprila, u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“.

Ovo je 16. put da naš klub organizuje akciju „Crveno-bela krv“, što je nova prilika da zvezdaši pokažu svoju humanost na delu i daju krv onima kojima je najpotrebnija.

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj velikoj akciji u sklopu najave spektakla koji nas očekuje 19. maja – nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom.

Zato je ovaj put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.

Dobrovoljno davanje krvi biće moguće u ponedeljak i utorak, 22. i 23. aprila, od 10 sati do 18:30, u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, gde će zvezdaši po opet moći da pokažu kakvo srce imaju.

Naši navijači prave toliko lepih stvari. U ime ekipe i kluba pozvao bih što više njih da ovim humanim gestom pomognu sunarodnicima. Jedinstvo je uvek potrebno i zato verujem da će se i prilikom ove akcije skupiti veliki broj jedinica krvi – rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević i tako pozvao zvezdaše da pomognu onima kojima je krv neophodna.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Tekst na sajtu SD

Povezane vesti

Komentari

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Slike
 
 
 
Audio i video fajlovi
 
 
 
  Subscribe  
Obavesti me o