Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеОбавештењаФудбал

Велика акција давања крви

Звездина традиционална акција добровољног давања крви, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, биће одржана у понедељак и уторак, 22. и 23. априла, у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић“.

Ово је 16. пут да наш клуб организује акцију „Црвено-бела крв“, што је нова прилика да звездаши покажу своју хуманост на делу и дају крв онима којима је најпотребнија.

Свако ко овај пут одлучи да помогне некоме уједно ће дати и допринос још једној великој акцији у склопу најаве спектакла који нас очекује 19. маја – надамо се, прослави 30. титуле и прослави 30. рођендана Делија које се кроз своје постојање баве и хуманитарним радом.

Зато је овај пут циљ 900 давалаца крви, а управо се та бројка добије када се 30 помножи са 30.

Добровољно давање крви биће могуће у понедељак и уторак, 22. и 23. априла, од 10 сати до 18:30, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, где ће звездаши по опет моћи да покажу какво срце имају.

Наши навијачи праве толико лепих ствари. У име екипе и клуба позвао бих што више њих да овим хуманим гестом помогну сународницима. Јединство је увек потребно и зато верујем да ће се и приликом ове акције скупити велики број јединица крви – рекао је тренер Црвене звезде Владан Милојевић и тако позвао звездаше да помогну онима којима је крв неопходна.

Нове залихе крви су увек неопходне, а акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив и верујемо да ће тако бити и овог пута.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment