Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКартингНајновијеОстало

Тошићу први бодови у Првенству Србије

Прве две картинг трке ове сезоне одржане су на стазама Јесоло (Италија) и Птуј (Словенија).

На ова два тркачка викенда Црвена звезда је наступала са само једним такмичаром Николом Тошићем јер на жалост превелики трошкови „нису дозволили“ осталим члановима клуба да се појаве на овим такмичењима.

На првом тркачком викенду у Јесолу наш клуб је извукао максимум освајањем трећег места у ЦЕЗ-у и Спорт стил купу јер је током тестирања Никола доживео неугодну повреду међуребарних мишића. Због јаких болава, квалификације су биле веома лоше, али уз мало среће у самим тркама, успео је да се попне на победничко постоље. Ова трка се уједно бодовала и за Првенство Србије, где је Никола заузео прво место.

Други тркачки викенд је одржан у Словенији на стази Птуј. Никола је овога пута био веома добар у квалификацијама и стартовао је као другопласирани. Иако је у недељу падала киша, били смо спремни на победу. Међутим, промашени притисци у пнеуматицима су тотално пореметили наше планове. Никола се буквално мучио на стази и на крају заузео 6. место у Спорт стил купу и ЦЕЗ-у, док је у Првенству Србије поново победио.

Следећа трка на којој ће Никола Тошић наступити биће одржана 27. и 28. априла у Аустрији која се бодује за ЦЕЗ такмичење.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment