Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Хордов, Мајкић и Јурас деле правду у „Морачи“

Финална серија плеј-офа регионалне АБА лиге у среду 17. априла исписаће своје треће поглавље. Претходна два имала су бајковиту форму за црвено-беле кошаркаше и сада сви са нестрпљењем очекујемо да причу што је пре могуће приведемо крају па да поново од јесени планирамо крстарење Европом са нашом Звездом.

За тако нешто пулени тренера Милана Томића морају у наредна три сусрета још једном да савладају екипу из Подгорице, а као увод у дуел у „Морачи“ руководство АБА лиге је на својој званичној интернет презентацији објавило имена делегираних судија. Задужени за дељење правде у трећем сусрету биће Томислав Хордов, Марио Мајкић и Марко Јурас.

Поново ће доста полемика, као и пред други сусрет, изазвати чињеница да ће један од судија бити из земље из које долази и један од финалиста. За претходни, други финални меч, делегиран је Милош Кољеншић, па самим тим избор Марка Јураса мора се похвалити јер је очуван реципроцитет па ће српски судија бити актер меча српског клуба на гостовању. Томиславу Хордову из Хрватске, биће ово други меч у актуелној финалној серији. Он је био део трија који је делио правду на старту серије и мора се (не)објективно истаћи да је на том сусрету виђено много више контроверзних одлука за разлику од меча одиграног у недељу увече. Трећи судија Марио Мајкић долази из Словеније и ово ће му бити први финални меч на којем ће делити правду. Мајкић је последњи пут био члан судијског трија на утакмици Црвене звезде у мајсторици полуфиналне серије када су црвено-бели декласирали вечитог ривала резултатом 84:63.

Остаје нам да се надамо да барем што се тиче суђења оно неће бити лошије од виђеног у прва два меча финалне серије.

Повезане вести

Leave a Comment