Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Мајдов: „Награда града Београда је част, али и обавеза“

Немања Мајдов наш трофејни џудиста, репрезентативац Србије и члан Црвене звезде лауреат је престижне награде града Београда за 2018. годину у области спорта. Награде су додељене у 12 области, односно 17 категорија, уз награде за стваралаштво младих, као и специјалне награде „Светислав Стојановић”.

Градоначелник Београда изразио је велико задовољство што има прилику да се обрати поводом доделе награда града Београда.

Манифестација „Дани Београда” у оквиру које се додељују награде организује се ове године 17. пут, а подсећа нас на важне датуме из историје нашег града. Пре нешто више од 150 година, кнез Михаило Обреновић је на Калемегдану добио кључеве града, чиме је окончано ропство под Турцима дуго 300 година. Београд је данас модеран и слободарски град, упркос чињеници да је у периоду након ослобађања од Турака „преживео” светске ратове, бомбардовања и друге недаће – рекао је Радојичић.

Према његовим речима, оно што разликује Београд од других великих градова и престоница су људи – Београђани.

Београђани су срдачни, непосредни, несебични, креативни, вредни, посвећени… Све то их чини посебним и Београд се тиме поноси и зна то да цени. Захваљујем свим члановима комисија јер су имали тежак посао приликом избора најбољих међу најбољима. Чињеница да је њихов задатак био тежак, за нас је добра јер потврђује да смо имали пуно успешних и креативних пројеката. Изузетно ми је драго што у име Београђана, Градске управе и своје име могу да захвалим свим добитницима на сјајним стварима које су урадили. Све што су урадили позитивно ће се одразити на развој града. Наш задатак је да Београд буде бољи и лепши, али и хуманији и здравији. Оваква дела би морала да буду подстрек свима нама и да нас „терају” да радимо још више и квалитетније – додао је градоначелник.

Никодијевић је истакао да је додела награда један од најсвечанијих догађаја током трајања манифестације „Дани Београда”.

Награде су додељене у 12 области, односно 17 категорија, уз награде за стваралаштво младих, као и специјалне награде „Светислав Стојановић”. Комисија за доделу Награде града Београда је и ове године састављена од најеминетнијих стручњака који су обавили изузетно одгворан посао. Од великог броја номинација требало је направити коначан избор најбољих међу изузетним појединцима у граду Београду – истакао је Никодијевић.

Са још једним важним признањем у рукама, трофејни репрезентативац Србије и члан Црвене звезде Немања Мајдов није крио задовољство.

Почаствован сам јер сам лауреат награде Града Београда. Ово је значајно признање за мене, за мој клуб, Црвену звезду, за Србију и Републику Српску. Награда Београда је неописива част, али и обавеза, као и додатни мотив за даљи рад. Захваљујем Граду Београду, Црвеној звезди и Џудо савезу Србије за услове које су ми омогућили да представљам Београд, Србију, Републику Српску и Косово као део Србије у најбољем светлу – истакао је након пријема награде Немања Мајдов.

Најбољи европски тренер и стратег Немање Мајдова, Љубиша Мајдов поносан је на признање које је добио његов син.

Иако је свака награда изузетна, ово је можда нај, нај, најдража за сад, из душе. Награда Града Београда презентује признање целе Србије. Очекују нас припреме за наредна такмичења и гледаћемо да нам резултати буду још бољи. Честитам и Немањи, али и свим такмичарима, Граду Београду и Србији за награде – рекао је Љубиша Мајдов .

Свечаном уручењу престижних награда Града Београда у здању Старог двора присуствовао је и Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Годишња награда Града Београда је још једна у низу за Немању Мајдова и велико признање за Џудо клуб чији је члан. Надам се да ћемо се поново видети и радовати на неком од овако значајних догађаја – истакао је Стојан Вујко.

Традиционално, догађају су присуствовали заменик градоначелника Горан Весић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, чланови Градског већа, градски секретари и представници Градске управе, као и велики број угледних гостију из јавног живота српске престонице.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment