Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Несвакидашњи преокрет на Бановом брду и први пораз Звезде након годину и по дана.

ЧУКАРИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (2:2)

Након готово годину и по дана, Црвена звезда је доживела пораз у фудбалском првенству Србије. Помало несхватљиво, па и незапамћено, црвено-бели су прокоцкали предност из првих двадесет минута сусрета, па на крају дозволили и да се врате на стадион „Рајко Митић“ без иједног бода. На крилима победе над првим пратиоцем, екипом Радничког из Ниша и малтене осигуравања шампионског трона, црвено-бели отишли су у госте незгодној екипи Чукаричког. Време за игру било је дословно идеално, без ветра, без много сунца, при температури од 18 степени. По први пут ове сезоне, у стартних једанаест и то на позицији најистуренијег играча, нашао се Алекса Вукановић. У нешто чуднијих, атипичних 4-5-1 гледали смо данас наше момке јер су иза Алексе поприлично помешано деловали Марин, Бен и Иванић.

Седам минута „опипавања пулса“ било је више него довољно изабраницима Владана Милојевића, да једним луцидним продором Алексе Вукановића дођу до предности од 0:1. Као епилог ескпресног продора по десној страни уследила је лагана егзекуција Марка Марина на другој стативи.

Након грешке Савића на својој половини, у 12. минуту опасно је запретио Чукарички. Из изграђене позиције, са неких двадесет метара шутирао је Стојановић веома јако, али за мало непрецизно, преко пречке. Нештко касније, у 14. минуту, још озбиљнију прилику имао је домаћин: Фантастичан продор Луковића и повратан пас ка Мудринском који погађа спољни део мреже.

У 18. минуту још један бриљантан продор Алексе Вукановића, овај пут по левој страни, спречен је очигледним прекршајем младог Шапића за најстрожу казну. Лопту на белу тачку ставља Бен, вара Стевановића и рутински дуплира Звездину предност. У првих 20 минута меча црно-бели једноставно нису имали лек за веома расположено појачање из Крушевачког Напретка.

Што Мудрински није урадио у 14. минуту, пошло му је за ногом (тачније главом) у 22. минуту меча, када је смањио предност нашег тима на 1:2. Голови су се на Бановом брду ређали као на траци. Кратак опис поготка: са леве стране је идеално центрирао данас одлични Лука Луковић, Мудрински је побегао Милуновићу и само окрзнуо лопту главом. Борјан је био немоћан.

Бодрио је Симо Крунић на сав глас своје пулене, апсолутно је био најгласнији појединац на стадиону Чукаричког. Црвено-бели јесу постигли два поготка, што је за сваку похвалу у овом периоду игре, али не можемо се отети утиску да су нам то биле једине две акције у првих пола сата игре. Ван тога је наш тим деловао прилично неповезано, док је Чукарички имао више смислених покушаја.

Ипак, до прве пропуштене прилике наш тим стиже у 31. минуту. Лопту у шеснаестерац након сјајне комбинације са Милуновићем, упутио је Чаушић, сударили су се у петерцу Шапић и Бен, без прекршаја, па је лопта на крају погодила и другог дефанзивца домаће екипе. Опасност је отклоњена напослетку. Та прилика додатно је продрмала црвено-беле – неколико минута касније видели смо велемајсторски центаршут Марина, али Бен за милиметар касни, некако захвата лопту и погађа спољни део мреже на другој стативи.

Марин је одличан покушај, овај пут шута, имао и у 38. минуту, када је лопта отишла изнад Стевановићевог гола. У истом минуту Чукарички стиже и до изједначења. Као дух је сам остао на 20 метара од нашег гола Лука Стојановић, и фантастичним ударцем погодио горњи десни угао Борјанове мреже. 2:2. Није наша дефанзивна линија нимало добро изгледала у првом делу сусрета, лако су црно-бели стизали у позиције за шут, а управо нас је један такав пропуст коштао изједначења.

Након корнера из 42. минута, лако је Црвена звезда могла да врати однос у головима у своју корист. Милуновић је шутирао главом и погодио штопера домаћих, који је тада одбранио гол уместо Стевановића.

Кад би се подвукла црта првог полувремена, наш тим је експресно дошао до озбиљне предности од 2:0, пре свега захваљујући фантастичним продорима Алексе Вукановића. Чукарички се није предавао, покушавао је, шутирао, а врло брзо и смањио Звездину предност преко нашег бившег центарфора, Огњена Мудринског. Након тога, игра обе екипе се мало смирила, па је уследио нови налет црвено-белих, овај пут без успеха. Тренутак успавансти, на другој страни, искористио је одлични Стојановић и поставио коначних 2:2 у првом полувремену. Имали су црвено-белих и добрих и лоших момената, па је на Владану Милојевићу било да на паузи укаже на све лоше и усмери екипу да настави са добрим у другом делу.

Друго полувреме почело је бакљадом Делија, па је меч прекинут на минут-два. Други део игре почео је нешто смиреније него први, бар што се тиче погодака. Смењивали су се напада и црвено и црно-балих, али без претераних опасности по голмане. Заправо, једини шут у том периоду у оквир гола упутио је Бен.

Очекивано, преузела је Звезда у потпуности иницијативу, посед лопте је био искључиво на нашој страни негде од 55. минута. Чаушић је шутирао још једном, после корнера, али је био изблокиран. Да би нешто променио у нашој игри, Милојевић у 63. минуту изводи Бена и убацује Вељка Симића.

У јеку Звездине иницијативе, хладан туш и потпуни преокрет на Бановом брду у 67. минуту. Након прекида са десне стране, центрирао је Доцић, а Огњен Мудрински фантастично главом погодио доњи леви угао Борјановог гола, из нимало лаке ситуације. Чукарички је први тим који је ове сезоне Звезди дао три поготка. 2:3.

Желео је Јованчић одмах да узврати шутем по земљи, са дистанце, али његов покушај укротио је некако голман Стевановић. Из неког разлога, а можда и на нашу срећу, тренер Крунић из игре вади двоструког стрелца, Мудринског, у 71. минуту. Тедић је ушао уместо њега. Очекивано, домаћин је почео да одуговлачи иако је остало чак 20 минута до краја сусрета.

Од 76. минута видели смо и Звезду без класичног центарфора. Можда и најбољи играч вечерас, Вукановић, напустио је игру, а уместо њега на терену смо видели Ерика Јирку.

Звезда је нападала и нападала, јалово да није могла јаловије. Тек у 88. бележимо солидну прилику, и то из слободног ударца са самог шпица шеснаестерца на левој страни. Шутирао је Марин лоше, преко гола. Веома добро и организовано бранио се Чукарички, а нису се наши момци ни нешто претерано претргли да им отежају посао. Морали смо констатовати да поред два постигнута гола наша екипа скоро ништа вредно помена није урадила (било је пар шутева и једна озбиљна прилика Бена). Потпуни притсак смо видели у последњих 5 минута регуларног дела и 5 минута надокнаде, чинило се – прекасно.

Дефанзивно и резултатски гледано, најлошија Звездина утакмица ове суперлигашке сезоне. Играчи Чукаричког, пре свих Мудрински, успели су чак три пута да матирају Борјана, а уз то још и неколико пута озбиљно да запрете. Одлични Вукановић вечерас није био довољан да би се избегао пораз, фалио му је макар још један расположени играч подршке. Чак и у моментима резултатског егала, па и дефицита, наши играчи нису успели да створе готово ниједну изгледну прилику за вођство, односно изједначење. Уздаћемо се у искуство и традицију, те да Звезда не може одиграти два пута заредом лош меч. Јер следећа утакмица је Вечити дерби, а сигурни смо да ће наши играчи и стручни штаб извући поуке из овог меча.

Стадион: „ФК Чукарички”. Судија: Игор Стојилковић Помоћници: Милован Ристић, Далибор Ђурђевић Жути картони: Стојановић, Ковач, Стевановић М. (Чукарички), Јованчић (Црвена звезда)  Стрелци: 0:1 Марин (7. минут), 0:2 Бен (18. минут), 1:2 Мудрински (22. минут), 2:2 Стојановић (38. минут), 3:2 Мудрински (76. минут)

Чукарички: Стевановић Н., Богосавац, Пушкарић, Шапић, Стевановић М., Доцић, Бирманчевић, Ковач (од 76. Копитовић), Луковић (од 83. Шарић), Стојановић, Мудрински (од 71. Тедић). Тренер: Симо Крунић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Милуновић, Савић, Гобељић, Чаушић (од 86. Вулић), Јованчић, Иванић, Бен (од 63. Симић), Марин, Вукановић (од 76. Јирка). Тренер: Владан Милојевић

 

 

Повезане вести

9 comments

Hadži Dragan NBG апр 21, 2019 at 07:09

Kad Jovičić ne igra ispred halfova, promaja u odbrani.

Reply
Горан Горан апр 20, 2019 at 22:33

Па наравно да је утакмица намештена…Само да нас то не кошта титуле.

Reply
Kalderon апр 20, 2019 at 19:51

Uvek sam uz ekipu ali ko gura CAUSICA.Simic nema ni jedan parametar za igraca Zvezde,Zanima me sta cuvas koje igrace dobijes ovu tekmu titula resena.Gobelja dobar igrac izlazi iz povrede bolje da je igrao Gajic.Vodis dva nula ej ej

Reply
dusan апр 20, 2019 at 19:46

dugo vremena vec gori cvrvena lampica. mi nemamo pojma. ne zna se ko nam je startnih 11. ekipa nam je kao na odmoru. otaljavaju utakmicu za utakmicom, igraju revijalno. kupujemo igrace da bismo ih prodali. nemamo tim. uporno forsiranje 4-2-3-1. od celog ovog tima postoje samo dva fudbalera – marin i borjan, i par poluigraca – ben, jovancic, pavkov, rodic… ovo ostalo je katastrofa koja jos kapira da su neki igraci. gde ce da igraju zule, vujadin, milunovic, causic, jovicic, gajic, simic i drugi? ogromno mi je razocarenje ovaj ivanic – on decko u ovoj propaloj ligi ne pokazuje nista. nadam se da gresim ali mi protiv raspalih tudjmana nismo favoriti i one dve utakmice po 1-1 nisu slucajne.

Reply
Veteran Sever апр 21, 2019 at 12:31

Potpisujem da bi onaj poludrogirani i otpisani Kafu sa minutazom koju ima Ivanić imao 65 puta veći učinak od ovog sve odvratnijeg i odvratnijeg mlakog, nezainteresovanog i prepotentnog Ivanića!!!

Reply
MILOS RANKOVIC апр 20, 2019 at 19:16

PRVO NIJE TO NESVAKIDASNJI PREOKRET,OVDE SAMO LUD NEVIDI STA SE RADI,NIJEDNOM NISAM KRITIKOVAO NIJEDNOG FUDBALERA ILI TRENERA,PRVO TRENER IZVODIS BENA,VUKANOVICA KOJI SU NESTO I URADILI,A UBACUJES SIMICA,JIRKU I OVI ZADNJU IZMENU NETREBA KOMENTARISATI UOPSTE,KO BRE PLATI OVOG IVANICA 1 400 000 DOLARA BRUKA,MILUNOVIC TI BRE DECKO NISI NI ZA TRECU LIGU MUDRINSKI TI DVA GOLA DAJE GLAVOM,TRENER GA IZVODI 20 MINUTA PRE KRAJA,MILOJEVIC TI UBIJAS IGRACE,NEMAS LEVOG BEKA GURAS STOJKOVICA,A TERZIC U GRAFICARU IGRA I TRAZI GA FIJORENTINA UZAS,STOJKOVICA GUBIS NA DESNOM BEKU,NEMAS LEVOG,FORSIRAS CAUSICA KOJI BLAGE VEZE NEMA,MILUNOVIC BLAGA KATASTROFA,SIMIC TAJ DECKO JE TOLIKO LOS IGRAC DA NI U GRAFICARU NEMA MESTA,KAZE TRENER CUVA IGRACE JEL OVDE NEKO LUD,ONI SUTRA POBEDE PRILAZE NA CETRI BODA,POSLE DERBI STA AKO NEDOBIJES RADNICKI DOLAZI NA BOD ILI DVA A IDES U NOVI SAD,TI CES BRE MILOJEVICU DA IZGUBIS TITULU,I ZA KRAJ MOJE MISLJENJE POSTENO NEK KAZE KO HOCE CISTA NAMESTAJKA,DA BI CUKARICKI IGRAO EVROPU,STO SU KVOTE U KLADIONICAMA VELIKE,IZVODIS BENA,PAVKOV SEDI NA KLUPI TI GUBIS,CUVAS GA ZA DERBI MALO SUTRA.TO STO SI TI DOBAR SA CUKARICKIM MENE BOLI UVO,OVU UTAKMICU SI TI PRODAO I TACKA

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 20, 2019 at 20:07

brate ja sam posle dve tekme rekao da su milunovic,čaušic i ivanic apsolutni promašaj decenije..pa mi sa ovom odbranom nema šanse ni drugo kolo da prodjemo

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 20, 2019 at 19:04

zabraniti da treniraju i da gledaju zvezdine tekme:savic,gobeljic,milunovic,stojkovic.čaušic i ivanic….sramota je da ovakvi propaliteti nose zvedin grb..najveca kazna i tuga je milunovic,čaušic i ivanic

Reply
Darko апр 21, 2019 at 12:35

Isključiti iz SD Crvena Zvezda Milunovica, Čaušića, Ivanića, Cirbesa, Riversa i naravno samozvanog trenera Tomića! Eto, tako!

Reply

Leave a Comment