Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниори Црвене звезде шампиони Србије

Јуниори Црвене звезде су стари-нови шампиони Србије! Црвено-бели су у финалу Рода јуниорске лиге Србије против Партизана приказали одличну игру и заслужено стигли до пехара и одбране трона.

Црвена звезда мтс : Партизан НИС 89:81 (20:16, 28:14, 14:32, 27:19)

Црвена звезда, предвођена расположеним Томашевићем и Машићем, већ у 7. минуту је имала осетнију предност (10:16), а Партизан је преко Пецарског и Пажина покушавао да наметне своју игру (14:18, 9. минут). Разиграни црвено-бели су деловали сигурније и прву деоницу завршили са “плус 6” (14:20).

У другој четвртини се играло још полетније и динамичније, момци из Хумске су у превеликој жељи више форсирали индивидуалне акције, пре свега шут са дистанце, док је Звезда била све убедљивија на свим позицијама. После Машићевих поена из продора и са линије слободних бацања на семафору у дворани ФМП у Железнику стајало је прво двоцифрено вођство “гостију” (16:26, 12. минут). Недуго затим, ефектно је из срца рекета поентирао Поповић (16:28, 12. минут), а после поена Павићевића и сјајног Томашевића изабраници Слободана Kлипе одмакли су на “плус 17” (24:41, ‚9.минут), да би се на велики одмор отишло са највећом разликом у корист Црвене звезде (30:48).

Наравно, дерби и финале не би били то што јесу да би изостали неизвесност и још жешћа борба. У друго полувреме су црно-бели ушли срчано и организовано и значајно угрозили вођство ривала. Трифуновић је у 25. минуту шутирао с крила, из мртвог угла и поставио резултат 49:55 и то је дало крила играчима тренера Бућана, али узвраћали су и врло добри Звездаши.

После ефектне тројке Пажина Партизан је смањио на 54:57, а затим стигао на само поен заостатка (56:57, 29. минут). У дворани у Железнику је све прокључало после Трифуновићевог продора и поентирања за 58:59, а затим, с друге стране, ефикасног шута Томашевића (58:61, 29. минут). Било је више него јасно да нас очекује последњи период меча по мери истинских кошаркашких сладокусаца.

Трећа деоница је завршена нерешеним резултатом 62:62, после акције Партизана за инфаркт, при чему је Трифуновић најпре промашио са ивице рекета, а одбијену лопту, уз звук сирене, Пецарски је послао право у кош.

Старт последње четвртине припао је Црвеној звезди, која је средила редове и поново заиграла у препознатљивом ритму. То је после серије 9:0 резултирало новим вођством (62:71, 35. минут)

У сами финиш се ушло после тројке Тарлаћа о таблу (70:77, 38. минут), а исти играч потом постиже још два поена, да би затим Поповић забележио важан погодак (74:81, 39. минут).

press

До краја меча црвено-бели су рутински сачували преимућство и на атрактиван начин стигли до новог трофеја.

(извор/фото: kss.rs)

Повезане вести

Leave a Comment