Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти гостују у Барселони

Ватерполисти Црвене звезде претходног викенда поражени су у Крагујевцу у оквиру Супер лиге Србије, а већ у среду 24. априла очекује их ново искушење у оквиру ЛЕН Лиге шампиона.

До краја групне фазе елитног ватерполо такмичења остала су два сусрета, а у предстојећем мечу црвено-бели гостују екипи ЦНА Барселонета. Најбољи шпански ватерполо колектив води велику борбу са италијанском Брешом око друге позиције на табели, а са друге стране пулени тренера Александра Филиповића, вероватно и очекивано баз освојених бодова чврсто држе зачеље табеле групе „А“. Поред предстојећег меча у Шпанији, црвено-бели ће до краја такмичења у последњем лигашком колу гостовати неприкосновеном Про Реку, тако да је извесно да ће овогодишље такмичење окончати као најслабија екипа ЛЕН Лиге шампиона.

У првом делу сезоне две екипе су се састале на дорћолском базену „Милан Гале Мушкатировић“ 3. новембра претходне године, а Барселонета је остварила убедљиву победу 14:3 (3:1, 2:1, 5:0, 4:1). Два гола за нашу екипу у том сусрету постигао је Милош Максимовић, а једном се у стрелце уписао Марко Радовић. У шпанској екипи по три поготка постигли су Рођер Таул и Блаи Маљарак. Добро су се црвно-бели у том сусрету држали до полувремена, али је трећи период игре донео губитак снаге и уследио је потпуни резултатски колапс. Далеко искуснији противник је за свега три и по минута игре постигао пет погодака, а када се томе додају још три поготка у последњој деоници сусрета, убедљив пораз је био неизбежан.

– ЛЕН Лига шампиона, група „А“, 13. коло:
ЦНА Брселонета – Црвена звезда
Базен: „Писцина Сант Себастиа“, Барселона
Датум: Среда, 24. април
Почетак: 19:15 часова

– Табела групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
1. Про Реко (ИТА) 36
2. АН Бреша (ИТА) 26
3. ЦНА Барселонета (ШПА) 25
4. ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ) 19
5. ЗФ Егер (МАЂ) 15
6. Динамо Москва (РУС) 15
7. Стеауа Букурешт БА (РУМ) 6
8. Црвена звезда (СРБ) 0

Повезане вести

Leave a Comment