Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звездина „петарда“ у Земуну

Фудбалерке Црвене звезде и освајачице прошлогодишњег трофеја, оправдале су у потпуности улогу фаворите и на бедемима земунске Горње Вароши у четвртфиналу Купа Србије савладале екипу Земуна резултатом 5:0.

ЖФК Земун : ЖФК Црвена звезда 0:5 (0:3)

Још на самом почетку сусрета у воду су пале све потајне наде и очекивања фудбалерки Земуна и њиховог руководства, пошто су црвено-беле „Вучице“ свој први гол постигле већ у 4 минуту. Након продора по левом крилу брзоноге Јоване Стојановић уследио је корнер, након кога се најбоље снашла Александра Савановић и својој екипи донела предност од 1:0. Ређале су се након тога шансе Звездиних фудбалерки и готово да се играло само на половини домаће екипе, тако да је било питање тренутка када ће да падне и други погодак. Након шанси корпулентне Тијане Ђорђевић, Миреле Тенков и Звездиног “Месија” Санде Малешевић, на сцену поново ступа Александра Савановић и након још једног прекида шаље лопту иза леђа немоћне голманке Андреје Шипетић. Оно што је започела Александра наставила је њена рођена сестра Сара Савановић, тако да се на половреме отишло са 3:0 у корист Црвене звезде.

Наставак сусрета није донео ништа ново, гошће су наставиле са константним нападима и притисцима, у таквом односу снага на терену домаћим фудбалеркама није преостајало ништа друго осим да се бране.

На почетку другог полувремена на терен је уместо Анђеле Крстић ушла црногорска репрезентативка Дарија Ђукић, која се вратила у екипу након опоравка од операције. Очигледна је била разлика не само у физичкој снази и техничкој поткованости, већ и у добро осмишљеној стратегији шефа стручног штаба Александра Петровића и његових помоћника Славише Чуле и Драгана Бабића, а резултат свега је погодак Иване Трбојевић у 60. минуту, након школског проигравања Миреле Тенков и асистенције Јоване Стојановић.

Ношене навијањем својих присталица, покушале су у тим моментима фудбалерке Земуна постићи макар почасни погодак у овоме за њих историјском мечу, али су увек ударале у зид Звездине одбрамбене формације Николовска, Миладиновић, Савановић и Крстић, тако да домаће фудбалерке на гол Звездине голманке и омладинске репрезентативке Саре Цетиње нису успеле упутити нити један шут. На другој страни Звезда је стварала нове шансе у којима су се наизменично налазиле готово све Звездине фудбалерке.

Гол Земунки спасила је и пречка у 70. минута, након лепог продора овај пут по десном крилу Јоване Стојановић, али свега пар минута након тога уследио је други покодак изузетно расположене Саре Савановић за Звездину “петарду” и изједначен голгетерски учинак са старијом сестром Александром. У наставку сусрета Звездина клупа дала је шансу и млађим фудбалеркама, тако да су на терен ушле Теодора Стојаковић и Јелена Раичевић, да би заједно са својим старијим колегиницама рутински привела овај меч крају.

Звезда у наредним данима очекује извлачење противника за две полуфиналне утакмице Купа Србије, а пре тога ће у уторак на Маракани одмерити снаге са екипом нишког Машинца у другом колу плеј-офа. Након овога меча стратег Црвене звезде Александар Петровић има и више него довољно аргумената да буде и више него задовољан формом, игром, борбеношћу и голгетерским учинком својих изабраница и да високо подигнуте главе очекује њихову наредну утакмицу.









Комплетну галерију са утакмице ЖФК Земун – ЖФК Црвена звезда можете видети на линку:
https://www.facebook.com/pg/ZFKCrvenaZvezda/photos/?tab=album&album_id=2220527788039170&__xts__%5B0%5D=68.ARAdbcUkXC2U25lUBTvAGffLtob8pfaDiGusnxTk7r_WCCghjvXQPqA9ietnvBqUeNUNcS0pA3WHQ1ykqNFF91QhW30GsGvaAMr4JjpLljfYDDcY4Q-LSwUf5vAmR8FSzRmqhspX499pZNEIz3PMb0Sm-IKa-3xxBLJQ95uYgMWivW_D29274s2sd2QPEy5bSmu4dos9qAoiXNBBDwlhWbbYdm_y-5QcV7lCd603URFQYUkM17G3N3DGAo-GioiY0rELBC0OcgOQLzvBZ_ge3q7Aj7RuiBT-0DSDMwHSJtk0Bz36cFDRgpxqUD9MjwyGs9k5SDO1UY8yCYsE0j1D4qj7xHp2pUk5gK94A9zXOsUXIrkvY_i0qK3DLIKEDWptDG0sSmn5zz6hHh8HD69mDCS71lBUqfM0QISX-Lps716kR_U9GZCjtecoKp4TJZNvGXauPxvzf9cjLdc&__tn__=-UC-R

Повезане вести

Leave a Comment