Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноИсторијаНајновијеФудбал

Небо се отворило, стадион је експлодирао!

На данашњи дан 1991. године, Црвена звезда је постигла, до тада, највећи успех у својој историји и пласирала се у финале Купа европских шампиона.

Тај 24. април, пре 28 година, одлично памте сви звездаши, они старији, док су се млађи наслушали прича о чувеном сусрету са Бајерном! Био је то реванш полуфинала, после нашег великог тријумфа од 2:1 усред Минхена.

Утакмица у Београду такође је почела сјајно, јер је екипа Љупка Петровића повела голом Синише Михајловића из слободног ударца за експлозију одушевљења на испуњеним трибинама Маракане.

Ипак, Немци су у свом стилу успели да узврате и да у периоду од 62. до 67. минута постигну два гола, и овај сусрет учине једним од оних незаборавних. За препричавање… Било је, потом, прилика на обе стране, тресле су се стативе, али и трибине од подршке верних звездаша.

Када се чинило да ће бити идентичан резултат као у Минхену, догодило се црвено-бело чудо! Сама завршница борбе за финале, играо се 90. минут, Михајловић је упутио центаршут у средину, лопта је погодила Аугенталера, чудном путањом преварила голмана Аумана и завршила у голу! И онда… Небо се отворило! Стадион је експлодирао!

Звезда се пласирала у финале и потом је тај 29. мај 1991. дан који славе сви звездаши – дан када смо постали прваци Европе!

Звезда је на овој незаборавној утакмици против Бајерна наступила у саставу: Стеван Стојановић, Душко Радиновић, Слободан Маровић, Рефик Шабанаџовић, Миодраг Белодедић, Владимир Југовић, Роберт Просинечки, Синиша Михајловић, Дарко Панчев (од 89. минута Влада Стошић), Дејан Савићевић, Драгиша Бинић.

Екипа која је исписала историју и онда додала златна слова на највећи успех клупског фудбала на овим просторима.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment