Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић: „Мудро у дербију“

Пред 160. вечити дерби, односно меч 33. кола Суперлиге, шеф стручног штаба Владан Милојевић рекао је како није довољно играти само срцем, већ да морају бити и мудри и паметни.

Фудбалери Црвене звезде дочекаће Партизан у четвртак од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“. Пре него што је изнео очекивања од сусрета са вечитим ривалом, тренер Милојевић посебно је истакао успех кошаркаша Звезде и велико срце звездаша.

Од срца честитам нашим кошаркашима на освојеној титули АБА лиге и пласману у Евролигу у целог стручног штаба и играча. Захвалио бих се и свим навијачима, нашим Делијама, који су опет показали колико су хумани. Остварили су циљ и прикупили више од 900 јединица крви. И њима честитам од срца, нека само наставе са тако добрим делима – нагласио је Милојевић и окренуо се 160. велчитом дербију:

Још један дерби, у овом случају у плеј-офу, врло значајна утакмица са свих аспеката, и што се тиче такмичарског, и што се тиче престижа. Вечити дерби је увек вечити дерби и никада ниједан није могао, нити ће моћи, да се гледа само бодовно. То је сасвим посебна утакмица у којој има свега. Очекујем да одиграмо добро, да се прикажемо у правом светлу и покажемо реакцију у односу на последњи меч на Бановом брду.

Милојевић се осврнуо и на последњи сусрет, и пораз од Чукаричког у другој рунди плеј-офа.

Догодио се распад система под знацима навода, доста тога није штимало онако како смо желели и како смо се припремали. Анализирали смо утакмицу, од мојих играча тражим да раде све оно што смо се договорили и свако има свој задатак, а на Бановом брду то није функционисало. Увек сам искрен према играчима без обзира на резултат, увек сам најпре самокритичан, доста смо разговарали и ставили ад акта тај меч. До тог дуела имали су велики низ који је сада прекинут, то је фудбал. Зато је и дерби непредвидив, нико никада прецизно не може да каже како ће да се развија утакмица, чине је сплет набоја, меч иде у једном току па се промени и најмања грешка може да се казни. Само се надам и желим да будемо бољи него у претходним утакмица, а видећемо колико ћемо у томе успети.

Када је реч о здравственом билтену, Милојевић има само један проблем.

Осим Боаћија, који сигурно неће бити спреман јер није успео да санира повреду, остали су сви у конкуренцији за састав. Пошто сам ја тренер, увек изведем најбољих 11 играча за тај меч, ја одлучујем о томе са својим сарадницима и верујем да за многе то неће бити најбољих 11. Али, са њима ја радим сваки дан и знам многе ствари због којих изаберем баш тих 11. Лако је причати после утакмице, зато сам ја тренер и моја одговорност највећа јер их бирам пре утакмице.

Дуел на Маракани биће трећи овосезонски дерби у Суперлиги.

Треба бити концентрисан свих 90 минута, није довољно ићи само срцем, морамо бити и мудри и паметни. Дерби је утакмица у којој морате да имате све. Увек идемо на победу. Никада нисам гледао на фудбал да је неко изразити фаворит, толико путе се показало да то не важи. И док сам гледао Звезду, и док сам био после играч, било је толико дербија и бодовних рзалика, па је свака претпоставка пала у воду. Вечити дерби је увек посебна утакмица и другачија од свих других. Тензија увек постоји, мања или већа, али ниједан дан не прође без притиска. Трудићемо се да сутра будемо добри и да дамо све од себе – закључио је Милојевић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

dusan апр 24, 2019 at 19:13

pa do sad smo protic njih bili mudri… ajde da pokusas da ih napadnes sa dva spica i da ih zgazimo

Reply
Hadži Dragan NBG апр 24, 2019 at 17:23

Miloje pusti mudrovanje, hoćemo tri boda protiv sektaša. Oni nikad lošiji, a mi dva remija sa njima ovo prvenstvo. Kakva je to titula bez gaženja pacova?

Reply

Leave a Comment