Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Костолчани поново бољи од црвено-белих

Серију од три узастопна тријумфа рукометаши Црвене звезде нису успели да наставе и у Костолцу. У оквиру 2. кола плеј-аут фазе Супер рукометне лиге Србије бољи од црвено-белих момака били су рукометаши домаћег Рудара.

Рудар Костолац – Црвена звезда 27:25 (12:11)

Екипа тренера Антона Букилића отпутовала је у Костолац у комбинованом саставу. Недостатак најискуснијих играча утицао је да домаћин на самом старту сусрета стигне до предности 4:0. Међутим, црвено-бели затим постижу пет узастопних погодака, па сусрет улази у игру гол за гол. У таквом односу снага домаћин на одмор одлази са минималном предношћу – 12:11.

Као и на почетку меча и на старту другог периода игре домаћин успева да се резултатски одлепи. Костолчани стичу три гола предности и ту разлику одржавају до самог финиша сусрета. Голом Мајеса у 53. минуту црвено-бели рукометаши успевају да приђу на само гол заостатка, али снаге за потпуни преокрет није било. На крају, сасвим заслужених 27:25 у корист домаћина који је тиме и други пут ове сезоне савладао нашу екипу у Хали спортова у Костолцу.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Матија Николић и Марко Лазић са по шест постигнутих погодака.

Дворана: СХ „Костолац“. Гледалаца: 300. Судије: Игор Николић и Душан Цветковић (обојица Лесковац). Искључења: Рудар 8, Црвена звезда 8 минута. Седмерци: Рудар 5 (3), Црвена звезда 7 (5).

РУДАР КОСТОЛАЦ: М.Вуковић 1, Радисављевић, Татари, Аврамовић 4, В.Вуковић 3, Беговић, Тица 8, Драгутиновић 2, Јовановић 2, Мурина, Стајковић, Деспотовић, А.Ђорђевић, Милошевић 2, Недељков 6, Мердовић. Тренер: Драган Ајдачић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват, Лазић 6, М.Николић 6, Н.Николић 5, Туфегџић 1, Љубеновић, Бугариновић, Панић, Димић 3, Поповић, Палевић 2, Петрић, Мајес 2. Тренер: Антон Букилић

И поред пораза у Костолцу, наши рукометаши нису довели у питање опстанак у елити српског рукомета. И даље имају све у својим рукама. У нарадном, 3. колу плеј-аута црвено-бели дочекују давно прежаљену екипу Слоге из Пожеге у сусрету који и дефинитивно може обезбедити опстанак. Меч у дворани „Шумице“ на програму је 4. маја.

Табела плеј-аут фазе СРЛС-а

(фото: РК Рудар Костолац)

Повезане вести

Leave a Comment