Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Неумољиви Павков

Фудбалери Црвене звезде дочекују 160. вечити дерби са амбицијом да направе још један велики корак ка одбрани титуле.

Посебну драж сусрет са црно-белима има за све у табору шампиона Србије, а поготово за Милана Павкова.

Наиме, високи центарфор на сусрету заказаном за четвртак од 19 часова покушаће да се шести пут узастопно упише у стрелце на утакмицама против Партизана.

Поготком у 159. вечитом дербију, Павков је Црвеној звезди донео бод, али и наставио да бележи импресивне бројке против највећег ривала. Корпулентном нападачу је гол у мајском дербију био је пети на пет сусрета заредом против Партизана, а у стрелце се уписивао и у сваком од четири дуела које је са овим ривалом играо у дресу Радничког из Ниша.

Пред нови окршај и борбу за бодове у трећем колу плеј-офа Суперлиге, голгетер црвено-белих је у први план ставио учинак тима и нагласио жељу да Звезда победом направи још један корак ка коначном циљу.

Леп податак који много значи, посебно мени као нападачу пред овако важну утакмицу. Ипак, као што смо сви у екипи небројано пута истакли, набитније нам је да остварујемо победе и добре резултате. Нико од нас не ставља лични учинак у први план. Наравно, веома је леп осећај затрести мрежу у вечитом дербију и не бих имао ништа против да наставим досадашњу традицију, али је тријумф испред свега – рекао је Милан Павков.

Оба овосезонска вечита дербија су завршена резултатом 1:1, а стрелац за Звезду у првом овосезонском сусрету градских ривала био је Ричмонд Боаћи. У том дуелу Павков је био у протоколу, али није имао прилику да упише премијерне минуте у вечитим дербијима.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment