Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Звездина доминација регионом

Претходну недељу, већ по традицији, обележили су интернационални успеси талената који стасавају иза југа Маракане.

Таленти Црвене звезде рођени 2003. године освојили су друго место на Хонвед купу и тако наставили серију сјајних резултата.

Млађим кадетима Црвене звезде је трофеј измакао на пенал рулету против Сампдорије. Дуел Београђана и италијанског представника звршен је резултатом 2:2, па су једанаестерци одлучили коме ће припасти трофеј.

Црвено-бели су на престижном турниру у Бидимпешти оставили сјајан утисак већ на премијери. Први меч, ученици Марка Неђића су одиграли против Спарте из Ротердама и уписали победу 4:1. Стрелци за Звезду били су Јован Митуљикић, Богдан Петровић, Марко Лазетић и Никола Кнежевић.

Једнако ефикасни, млађи кадети били су и на другом кораку савладавши Макаби Петах Тикву 3:0, а мреже израелског тима тресли су Богдан Петровић, два пута и Никола Кнежевић.

У мечу за трофеј оба гола за црвено-беле постигао је Андреј Ђурић, али је славље изостало после извођења једанаестераца. Коруплентни штопер је по повратку у Београд сумирао утиске.

Турнир је био идеална прилика да још једном видимо где смо у односу на остале клубове у Европи. Оставили смо сјајан утисак и, као и увек, представљали вољени клуб на најбољи начин – рекао је Ђурић који се потом осврнуо на финални меч: – Постигао сам два поготка, али то није било довољно за победу. Игрм на позицији штопера, па свака лопта коју пошаљем у мрежу ривал има још већу драж. Оба гола остају у лепом сећању, нема лепшег утиска него бити стрелац у Звездином дресу. Једино остаје жал што трофеј није украсио лепо гостовање.

Осим тимског успеха, црвено-бели су побрали и индивидуална признања па је Огњен Лукић проглашен за најбољег голмана турнира, а Јован и Никола Митуљикић су проглашени за најбоље играче турнира.

Млађи кадети су у фебруару били гости Зенита, а месец дана касније угостили су руског представника у Београду. Низ интернационалних изазова ће наставити на турнирома у Словачкој, 18. и 19. маја, и Француској, од 8. до 10. јуна.

Фенменалан утисак ван граница Србије оставили су и црвено-бели дечаци рођени 2007. и 2008. године.

Обе генерације талената су на турниру „Булс куп“ у Републици Српској освојиле најсјајније медаље, а признања су побрали и најбољи играч у 2007. годишту – Петар Поповић, и најбољи стрелац у годину дана млађој конкуренцији Душан Петковић.

Наде Црвене звезде одличном игром су оставиле иза себе 50 екипа из пет држава и наставиле тренд феноменалних резултата.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment