Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиНајновијеФудбал

Победом у дербију Звезда пред титулом

Наши фудбалери уписали су победу у 160. вечитом дербију! На стадиону „Рајко Митић“ савладан је Партизан са 2:1 (0:0) головима Бена из пенала и Вукановића за освајање целог плена у 33. колу Суперлиге, односно трећој рунди плеј-офа.

Црвена звезда је од почетка до краја контролисала дешавања на Маракани и успела да крунише доминацију, па је као лидер сада на шест корака испред другопласираног Радничког!

Стрпљиво је шампион Србије тражио пут до мреже вечитог ривала, коју су погодили Ел Фарду Бен и Алекса Вукановић за велики тријумф у трећем колу плеј-офа домаћег првенства.

За велико славље са сјајним навијачима и за велики корак ка освајању титуле, а остала су још четири кола до одбране трона!

Шеф стручног штаба Владан Милојевић решио је да овај сусрет почну: Борјан, Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Иванић и Павков. Наши фудбалери су од почетка наметнули јак темпо и био је динамичан увод и поред доста прекида изазваних прекршајима.

Иако су црвено-бели контролисали посед, нису могли да дођу до препознатљиве игре. Сјајна кореографија са северне трибине и подшрка Делија били су додатни ветар у леђа нашим играчима који су покушавали да угрозе противника на бројне начине.

На самом почетку је Филип Стојковић одлично запретио врло добрим ударцем из казненог простора, док после није било већих узбуђења пред голом вечитог ривала.

Покушавао је Милуновић више пута из скока, као и Павков, али нису биле изгледне прилике за шампиона Србије после тих прекида. За то време се у дефанзиви истакао Срђан Бабић са три фантастичне реакције, уз два клизећа старта одузимао је лопту у опасној зони и спречио да Партизан угрози Борјана.

Прва већа шанса виђена је у 36. минуту када је након слабијег корнера Марина лопта ипак завршила на петерцу гостију одакле ју је Павков атрактивно послао изнад пречке.

И у наставку, по повратку са предаха, Милојевићеви изабраници су контролисали дешавања на терену и покушавали да пронађу рупу у одбрани вечитог ривала. На почетку другог дела виђена је и одлична финта Иванића у два додира с лоптом, убацио је у средину пред казнени простор, оборен је био Марин, али није било прекршаја по оцени судије Симовића.

Звездин маестро је често био на мети оштрих стартова ривала и често су га слали на земљу. Тешко је долазио до правог ритма и на све начине је покушавао да диригује игром шампиона…

Иницијатива је, коначно, крунисана тачно на истеку сат времена игре. Расположени Иванић је са левог крила проиграо Бена који је на другој стативи оборен са леђа и судија Симовић је показао на белу тачку.

Управо је Бен преузео одговорност и сигурно са „креча“ погодио доњи десни угао за вођство од 1:0!

Након што су црвено-бели стекли предност опао је ритам дербија, а шеф Милојевић је освежио редове увођењем Вукановића и Чаушића уместо стрелца и Јовичића. И то се испоставило као прави потез!

Иако је ритам био опао, мало је требало снажном нападачу да се упише у стрелце! Разиграни Иванић је са левог крила идеално упослио Вукановића који је шутем из прве затресао мрежу за 2:0 минуту у 80. минуту!

Разиграли су се наши фудбалери додатно у самој завршници… Одлични Вукановић је додао до Марина, он је из средине гурнуо лопту ка Иванићу који је искоса са леве стране шутирао мало поред гола.

До краја је вечити ривал успео да смањи резултат и из једанаестерца, који је прецизно извео Гомеш, само постави коначних 2:1 – шампион Србије заслужено слави!

Стадион: „Рајко Митић“
Гледалаца: 21.862
Судија: Новак Симовић
Стрелци: Бен у 60′ (пен) и Вукановић у 80′ (Црвена звезда); Гомеш у 90′ (пен) (Партизан);

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић, Јовичић (од 73′ Чаушић), Јованчић, Бен (од 70′ Вукановић), Марин (од 90′ Савић), Иванић, Павков
Партизан: Стојковић, Н.Р. Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Зђелар, Шћекић, Тошић (од 67′ Ивановић), Пантић (од 79′ Илић), Николић (од 87′ Нџај), Гомеш.

Повезане вести

14 comments

kalio gulić апр 26, 2019 at 08:32

sve je to još mlako i loše,i za osvojiti kup,ma ko bio nasuprot,moraće drastično popraviti igru,a za prvenstvo valjda ne treba brinuti!?

Reply
Gogi апр 26, 2019 at 06:41

Bravo momci gazite jos ove 4 do kraja,titula je jako blizu ajmo sada i zvanicno da se izborimo za onu iz 46te i da prisijemo tu trecu Zvezdicu u inat dusmanima…

Reply
Backo апр 26, 2019 at 01:12

Sve je gotovoo, sve je pijanoo !!! ?⚪?⚪?⚪

Reply
Veteran Sever апр 25, 2019 at 23:01

Pobedismo i to je NAJVAZNIJE… Ali kakva je ovo igra…Bunarenje, seljacko raspaljivanje lopte napred, nepovezano, bez ideje, bez igre… I – Marin…neverovatno! Ali stvarno neverovatno i neshavtljivo: u 90-tom minutu uklizava sa obe noge s ledja igraču u nasem šesnaestercu, a da taj igrač uopste i ne ugrozava nas gol!!?? Kod rezultata 2:0…!
Sta da je bilo 1:0 ili 0.0… Da je to radio Vujadin Savić pa da razumem… Ali Marin… nas glavni igrac nije umoran nego je preumoran! Puno izgubljenih lopti, pogresnih pasova, balona od centaršuteva…odmoriti ga pod hitno, barem jednu utakmicu… da vidimo Ivanica konacno u toj njegovoj pravoj ulozi, tog centralnog veznog(danas konacno dobar….mada ona sansa gde nema nikog ispred sebe i umesto korak, dva i plasiranje u mrezu, raspaljuje iz prve loptu visoko i naravno promasujue…a bilo je zrelo za 3:0), a Vukanovica na mestu levog bocnog… Ali, hajde pobedi da ne gledamo u zube, ali neke pouke svakako izvući…jer groblje ce sa nama verovatno igrati finale Kupa…(ocekujem da ga u revansu sa Radnickim sudije poguraju i nogama i rukama)…

Reply
dusan апр 26, 2019 at 10:44

negledljiv fudbal. mi ne mozemo da zadrzimo loptu u nogama 10 sekundi protiv ovih raspada. sve se slazem sa tobom, ali ne znam od cega su nam igraci umorni? marinov start je maloumanno bespotreban. opustenih 2-0, protivnicki igrac potpuno na strani, izolovan. sto se ivanica tice on je dobio ovu utakmicu i pokazao da moze da se racuna na njega, ali si i tu u pravu da je imao cistu situaciju da gurne loptu ispred sebe, pogleda gde je janicar i da zavrsi bez problema. ovaj partizan je najgori od osnivanja i mi sa njima u poslednjim minutima ubacujemo treceg stopera? bilo bi dobro kada bi neko preracunao koliko je zvezda puta izbacivala loptu nasumicno napred. kod prosineckog je bilo zabranjeno da se igra dugackim loptama. moralo je da se trci i da se igra po zemlji. i to je robi radio kada je imao tri put slabiji tim od ovoga, i kada su tudjmani bili u punoj snazi. a mi danas igramo dur sistem.

Reply
Dragan апр 26, 2019 at 12:37

Jel Marin igrao kladionicu? Pa igrao na 2:1 za Zvezdu. Samo tako moze da su protumaci ono njegovo maloumno obaranje igraca u nasem sesnaestercu igraca koji nije ni ugrozavao nas gol!!! Pa, to sto je uradio Marin – ne bi uradio nijedan igrac u beogradskoj zoni. Marin je UBEDLJIVO, ali UBEDLJIVO nas najbolji igrac, ali on stvarno poslednje utakmice izgleda umorno do bola, vidi se da diše na škrge i iz toga proizlazi njegova i nervoza i dekocentrisanost. Odmoriti coveka pod hitno da se ne povredi, na kraju krajeva. Neko ovde primeti, da mi kad je groblje pocelo da juri rezultat nismo mogli 20 sekundi da zadrzimo loptu u posedu, sto je uzasno!!! Kao da smo igrali protiv PSG ili Napolija, a ne protiv grobara koji imaju najlosiju ekipu od 1979. kada su prvenstvo zavrsili na 14-om mestu!!! I onda Miloje posle utakmice nesto trabunja. A sinoc posle derbija bile na TV utakmice iz Evrope…O Boze, pa nasa igra, i nas derbi, je najseljackije loptanje u odnosu na utakmice iz Spanije, Engleske, Nemacke…

Reply
dusan апр 25, 2019 at 22:53

nemamo pojma

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 25, 2019 at 22:39

Stojkovic je ne najgori igrac zvezde nego cele lige..tipican seoski igrac za livadu

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 26, 2019 at 01:39

NAPISAO SAM DAVNO DA GORI IGRAČ U ZVEZDI IGRAO NIJE

Reply
Mississauga апр 25, 2019 at 22:27

Voleo bih da na leto Miloje nadje inostrani angažman i zaradi pare !

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 25, 2019 at 22:38

SVAKU DERBI mILOJE NIJE POLOZIO ..AKO IGRAMO SA GLODARIMA FINALE KUPA EKIPU DA VODI EKONOM STOLE

Reply
zvezdan апр 25, 2019 at 22:39

Kao da nam se Miloje malo umorio ali resetovace se on preko leta .

Reply
kastiljo апр 26, 2019 at 12:51

Meni deluje da ce Milojevic nazalost na leto biti bivsi. Ne znam sta da mislim o tome iskreno. Mozda je i pametan potez, da npr uradi slicnu stvar kao Zidan, samo da uzme neke pare od Kineza ili Arapa, pa da se vrati posle godinu – dve. Vidi se po igracima da se nesto desava, mislim da je ovakva igra koja traje nedeljama mozda i posledica saznanja da Miloje nece biti trener sledece sezone. Ako se ta pretpostavka obistini mozda ne bi bilo lose da na mesto sefa struke zasedne Kosan (nas Kosan, ne Alkosan) ili mozda cak Nemanja Vidic. Mladje generacije trenera treba forsirati, to je definitivno. Dosta nam je onih bata Djorinih pulena. Nikakvi Krunici, Lalatovici i ostala svita stranackih trenera.
Dakle ako se desi to ka cemu, po mom misljenju, ocigledno ide, Kosanovic ili Vidic.

Reply
звездан апр 25, 2019 at 21:45

Опет лош дерби ,мало навијача:Честитам момцима на побиједи .Милоја је погријешио што Вукановића није увео одпрве минуте.Већ сада ако се не рачуна на Ебесилија треба замијена ,за њега и Милијаша(значи два играча).Продати Савића,Стојковића Гобељића ,ако дође права понуда и Јовељића. ТРЕБАЈУ НАМ УЗ Милуна и Родића два одбранбена играча репрезентативног формата,јаки у дуелу који брзо преносе лопту на противнички терен.Родића ћу баш оштетиле повреде јер је пуно изгубиона брзини,али њега би задржао.Скоро да тако рећи немамо крилних играча.Моје највеће жеље а раније су се показале као тачне и одлична појачања (Вукановић и прије њега Рода)су Крунић,Лазовић и Радоњић.Свакако је пуно теже вратити Радоњу од Боаћија али треба покушати .С њима би игра тима била бржа поготово на крилима и разноврснија

Reply

Leave a Comment