Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноНајновијеФудбал

Бабићев потпис на Звездин бедем

Црвена звезда је у утакмици 33. кола, односно трећој рунди плеј-офа Суперлиге, стигла до 29. победе, а статистички параметри недвосмислено показују да је једну од најзначајнијих улога у тријумфу над вечитим ривалом имао Срђан Бабић.

Штопер црвено-белих је пружио бриљантну партију у победи над Партизаном од 2:1. Представљао је непремостиву препреку за офанзивце ривала заједно са Немањом Милуновићем у штоперском тандему, али био и неизоставни део зачетка већине акција црвено-белих.

Бабић је учествовао у 12 акције од којих је у чак 88% случајева успешно обавио свој део задатка. Током креирања напада имао је чак 45 додавања од којих 39 прецизних, а посебно импресиван је учинак кад су у питању дефанзивни пасови од којих је свих 22 било успешно.

Млади дефанзивац је најчешће лопту прослеђивао на десну страну, 15 пута, и свако од тих додавања завршило је у ногама саиграча, исто као и додавања налево (9/9) и према Борјану (1/1).

Изванредне су Бабићеве бројке и кад су дуели у питању – из чак 15 од 18 изашао је као победник. У одбрани је Звездин штопер добио 14 од 15 дуела, док је у нападу једном био бољи од чувара. Без грешке је Бабић био и у скок игри где је добио свих пет дуела у којима је учествовао, а за похвалу је и да су четири од четири његова старта на лопту завршена освајањем поседа црвено-белих.

Приликом осврта на феноменалан учинак, Бабић је скромно резимирао утиске и окренуо се наредном ривалу.

Драго ми је што сам добро одиграо, али најважније је да смо победили у вечитом дербију. Показали смо да смо бољи и нису само три бода у питању, већ смо направили још један велики корак ка освајању титуле. Како се завршила утакмица, тако смо архивирали дерби. Нема још много кола пред нама, следи гостовање Војводини већ у среду и идемо да направимо нови корак ка одбрани трона – рекао је Бабић.

Фудбалери Црвене звезде добили су два дана паузе, а већ у понедељак их очекује припрема за гостовање Војводини заказано за среду од 16 часова.

 

Повезане вести

Leave a Comment