Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: „Ушли смо озбиљно у меч“

Кошаркаши Црвене звезде успешно су започели одбрану титуле у Суперлиги Србије.

Тренер Црвене звезде Милан Томић је био задовољан начином на који је његов тим одиграо против Дунава (101:60). Пре свега због тога што није било опуштања код играча.

Тешко је анализирати овакву утакмицу. Ушли смо озбиљно у меч, приступ је био баш онакав какав треба, свих 12 играча је одгирало како треба од почетка до краја. Трудио сам се и да расподелим минутажу – рекао је Томић.

Наглашава да му је главни циљ да екипа одржи праву форму.

Потребан је континуитет и ритам. Најгоре би било сада да се опустимо и да кажемо да ће играти они који нису имали минуте у АБА лиги или да се неки не скидају. Желим да останемо у ритму и да одиграмо онако како Звезда треба да игра и да освојимо титулу. Пример у овом мечу је био Риверс. Играо је за многе велике клубове и данас је одиграо озбиљно током тог времена које је провео на паркету. Кажем, трудим се да одржим ритам, али у исто време и да пружим шансу младим играчима.

Апострофирао је да опуштања неће бити.

Могу да разумем играче да после титуле дође до неког малог опуштања и то је нормално. Добили су два слободна дана, прославили и идемо даље. Мој посао је да се постарам да приступ свих буде озбиљан и професионалан.

Упитан да ли је за њега посао сада лакши после титуле у регионалном такмичењу каже:

Још на почетку сезоне сам причао о циљевима клуба и рекао да је немогуће да један тим стално иде на горе и да буде на 100 одсто и да ће бити победа и пораза. Нормално је да је тренер крив када се губи, тако је у свим земљама. Да ли је лакше или не, посао тренера је да увек буде фокусиран и на максимуму било да је ривал Реал или Дунав. Мораш да будеш професионалан. Јесте, узели смо АБА лигу, прославили и сада имамо нове обавезе. Следеће године ћемо опет јурити тај трофеј, такав је наш посао и морамо на то тако да гледамо.

На питање какав је статус са Регландом, Перпероглуом и Цирбесом који због броја странаца нису пријављени за Суперлигу одговара:

Џо и Стратос су повређени, чак и да се опоправе не могу да нам помогну. Њихов статус је да тренутно нису у екипи, али су део Звезде. Ми смо тим од почетка и бићемо заједно до краја сезоне. Када се све ово заврши можемо да причамо о наредној сезони – закључује Томић.

Повезане вести

Leave a Comment