Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-беле дочекују нишки Машинац

У уторак 30. априла црвено-беле девојке угостиће у 2. колу плеј-офа Супер лиге Србије екипу нишког Машинца. Услед Васкршњих празника сусрет је померен на можда и нефудбалски дан, али свакако заслужује велику пажњу црвено-беле јавности.

Када се говори о екипи из Ниша која ће наредне године прославити 50 година постојања, слободно се може рећи да је она синоним не само српског, већ и женског фудбала на подручју некадашње велике Југославије. Довољно је напоменути да је Машинац освојио 24 титуле национлног шампиона, а томе су придодале и 15 трофеја намењених победнику националног купа. Чак 12 пута дупла круна је била у власништву клуба са Делијског Виса. Пуне две и по деценије нишка екипа је била неприкосновена у домаћим оквирима, али почетком друге деценије ХХI века примат су преузеле суботичке „плаве голубице“.

Две екипе су у актуелној сезони већ одиграле два сусрета у првој фази домаћег такмичења. На старту сезоне, у 1. колу 19. августа 2018. године Нишлијке су на терену подно јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ славиле са убедљивих 4:1 и била је то њихова прва победа након низа од девет првенствених сусрета у којима нису знале за успех против наших девојака. Два месеца касније, 13. октобра на стадиону у Делијском Вису Машинац и Црвена звезда су поделиле бодове одигравши нерешено 1:1.

На старту плеј-оф такмичења црвено-беле грације су поражене у Суботици од Спартака резултатом 4:1, док су Нишлијке на свом терену ремизирале са земунском Слогом 3:3.

Сусрет против Машинца иако нема посебног резултатског значаја за наше девојке, треба да буде добра увертира за предстојећи први полуфинални меч Купа Србије који је на програму у недељу 5. маја када ће црвено-беле дочекати земунску Слогу.

– Супер лига Србије, плеј-оф, 2. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Машинац Трејс ПЗП Ниш
Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“ код јужне трибине
Датум: Уторак, 30. април
Почетак: 16 часова

Овако су се наше девојке током Васкршњих празника припремале за дуел против Машинца:




















Повезане вести

Leave a Comment