Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Са „Карађорђа“ се види титула

Среда, 1. мај доноси наставак фудбалске Супер лиге Србије. У 4. колу плеј-оф групе фудбалери Црвене звезде гостују на новосадском „Карађорђу“ екипи Војводине.

Пулени тренера Владана Милојевића налазе се на корак од одбране шампионске титуле. До краја такмичења неопходно је да остваре још два тријумфа како би и математички одбранили трон, а у случају да тријумфују у сусрету у Новом Саду, звнична прослава шампионског ловора могла би да се одигра већ предстојећег викенда кад на стадион „Рајко Митић“ стиже лучанска Младост.

Црвена звезда и Војводина су током актуелне сезоне већ одиграле два сусрета. Београдски црвено-бели су у оба меча остварили убедљиве победе постигавши чак осам, а примивши свега један погодак. На „Карађорђу“ 2. септембра претходне године Црвена звезда је головима Бена (2), Павкова и Бабића славила резултатом 4:1, а наша екипа је наступила у следећем саставу: М. Борјан, Ф. Стојковић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Родић (М. Гобељић), Б. Јовичић, Д. Јованчић, Е. Ф. Бен, Л. Ебисилио (Н. Крстичић), Џ. Кафу, М. Павков (В. Симић). На старту пролећног дела сезоне, 16. фебруара београдски и новосадски црвено-бели су се састали на стадиону „Рајко Митић“, а наши фудбалери су били још убедљивији – 4:0. Голове су постигли Боаћи (2), Симић и Павков, а тренер Милојевић је на терен извео следећи састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Гајић, Б. Јовичић, Г. Чаушић, М. Марин, Е. Ф. Бен (Е. Јирка), В. Симић (М. Иванић), Р. Боаћи (М. Павков).

Новосадска екипа има изузетно турбулентну сезону. Тек у последњем сусрету прве фазе такмичења изборили су пласман у плеј-оф и тиме избегли грчевиту борбу за опстанак. У прва три меча плеј-оф такмичења Војводина је забележила исто толико пораза. Поражени су на свом терену од градског ривала екипе Пролетера резултатом 1:0, а затим су уследила два убедљива пораза на гостовањима. Прво су у Крушевцу поражени од Напретка 5:0, а затим и у Лучанима од Младости 3:1. Екипа Војводине у актуелној сезони је изразито неефикасна. На 33 меча постигли су свега 25 погодака, па су по том параметру неефикаснији само Мачва (21), Динамо Врање (20) и Рад (18). Најефикаснији играч новосадских црвено-белих је Милан Ђурић са пет постигнутих погодака.

Тренер Владан Милојевић има извесне проблеме што се тиче састављања тима за предстојећи дуел. Бранко Јовичић због акумулираних јавних опомена неће бити у конкуренцији за меч, а сусрет на „Карађорђу“ прескочиће због лакше повреде Марко Марин, као и рековалесцент Ричмонд Боаћи. На терен новосадског стадиона могли би да истрче Милан Борјан, одбрмбени бедем чиниће Филип Стојковић, капитен Вујадин Савић, Немања Милуновић и Милан Родић. На позицијама задњих везних би места могли да заузму Душан Јованчић и Горан Чаушић, мада не би било изненађење да шеф поверење укаже и Милошу Вулићу. Задужен за креацију биће Мирко Иванић. По крилима би дејствовали Ел Фарду Бен десно и Вељко Симић лево, али не би било изненађење да се уместо Симића на тој позицији нађу Дејан Јовељић, или све бољи Алекса Вукановић који је недавно прославио свој дебитантски погодак у црвено-белом дресу и то у 160. вечитом дербију. Место најистуренијег играча резервисано је за Милана Павкова.

– Супер лига Србије, плеј-офа, 34. коло:
Војводина – Црвена звезда
Главни судија: Милош Милановић
Помоћне судије: Милан Минић ; Дејан Димитријевић
Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад
Датум: Среда, 1. мај
Почетак: 16 часова
Пренос: ТВ Аренаспорт 1
Пројектовани састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Родић, Д. Јованчић, Г. Чаушић (М. Вулић), М. Иванић, Е. Ф. Бен, В. Симић (А. Вукановић; Д. Јовељић), М. Павков. Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

1 comment

zvezdan апр 30, 2019 at 12:47

Miloje ostani , neka bajka jos potraje !!!!!!

Reply

Leave a Comment