Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звездина доминација – 246 недеља на врху

Црвена звезда је на само корак од одбране титуле. Три од девет бодова, колико је на располагању у преостала три кола, представљала би и званичну оверу трона црвено-белих који су на челу суперлигашке табеле провели 91% времена откад је уведен актуелни систем такмичења.

Звезда би одбраном шампионске круне стигла до трећег трофеја намењеног прваку Србије у претходне четири године, а сезоне од увођења плеј-офа и плеј-аута овележила је управо доминација црвено-белих.

Актуелни шампион у првој сезони од увођења доигравања и поделе бодова провео је 33 кола на челу табеле, или преточено у недеље, чак 40 седмица. Звезда је сезону 2015/16. и завршила на лидерској позицији чиме је вратила шампионски пехар у Љутице Богдана 1а.

Црвено-бели су у наредној сезони такође били прилично доминантни, упркос чињеници да им је одбрана трофеја измакла у завршници трке. Тадашњи првотимци Звезде провели су 29 кола на првој позицији, односно 37 недеља.

Посебно импресиван период је уследио доласком Владана Милојевића на црвено-белу клупу, па је у премијерној сезони са актуленим шефом на челу Црвена звезда вратила шампионски трофеј у своје витрине. На путу до трона, актуелни шампион је провео 35 кола као лидер или 41 недељу. Милојевићеви изабраници су низ наставили и у актуелној сезони у којој су на првој позицији од премијерног кола.

Ове сезоне Звезда је на лидерској позицији од првог кола и већ сада има бодовну залиху да на том месту дочека и последње коло, па је, уз претходну сезону у континуитету на челу 68 кола, а низ ће потрајати најмање до 70, односно врло извесно и 71 рунду заредом.

Последњи пут, црвено-бели су гледали у леђа неком суперлигашу 5. августа 2017. године, односно пре 160 недеља, а уколико одбрани титулу, тај низ ће се продужити на две године.

Кад се саберу свих 145 кола колико је одиграно до сад, Звезда је на челу табеле провела 132 кола или 91% такмичења, што на најбољи начин осликава доминацију црвено-белих у претходне четири године. Односно, укупно чак 246 недеља су фудбалери са Маракане на домаћем врху!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment