Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноВладимирДомаћи шампионатИсторијаНајновијеФудбалФудбал

Новосадско пролеће на Звезду мирише

Фудбалери Црвене звезде савладали су на новосадском „Карађорђу“ екипу Војводине са убедљивих 5:0 у оквиру 34. кола овосезонске Супер лиге Србије. Павков, Вукановић, Бен и Јовељић нису имали милости према великом ривалу, а о доминацији београдских црвено-белих у односу на новосадске говори податак да су у три сусрета актуелне сезоне пулени тренера Владана Милојевића чак 13 пута тресли мрежу голмана Роцкова, док су са друге стране Новосађани само једном нашли пут до мреже нашег клуба.

Након убедљивог тријумфа интересантно је видети како су наши фудбалери кроз историју побеђивали Војводину у „српској Атини“. Тријумф остварен на празник рада 2019. године јесте убедљив, али не и најубедљивији у историји дуела два клуба у Новом Саду. Два пута је Црвена звезда знала да се са новосадског стадиона врати са још убедљивијим тријумфима.

Војводина-Црвена звезда 1:7 (4. март 1998.)

Свој 53. рођендан Спортско друштво Црвена звезда прослављало је 4. марта 1998. године. Управо тог дана играно је 20. коло првенства СР Југославије за сезону 1997/98, а црвено-бели су гостовали на Градском стадиону у Новом Саду. Пред око 15.000 навијача већ у 3. минуту сусрета домаћин је након прекршаја на средини терена брзо извео слободан ударац, упућена је дубинска лопта у шеснаестерац нашег клуба, лопту је фантастично примио каснији љубимац свих Звездаша Лео Леринц и рутински матирао Драгослава Јеврића за вођство од 1:0. Нико тада није могао ни да помисли шта ће се у наставку сусрета догодити. Свега четири минута касније Перица Огњеновић је искористио правовремени пас Миодрага Пантелића и поравнао је резултат на 1:1. У 20. минуту најбоље се у казненом простору домаћина снашао Јован Гојковић за резултатски преокрет, а у финишу првог полувремена на асистенцију Братислава Живковића, Дејан Станковић је заобишао и домаћег голмана и рутински повисио на 3:1. У наставку сусрета настављена је канонада београдских црвено-белих. Голове у других 45 минута постизали су Горан Буњевчевић, Драган Мићић, Дејан Станковић и Миодраг Пантелић за невероватних Војводина – Црвена звезда 1:7. Са клупе је београдске црвено-беле на овом мечу предводио Милорад Косановић, а на терену су били: Д. Јеврић, Н. Бјеговић, Г. Буњевчевић, В. Мариновић, А. Кристић, Б. Живковић, З. Његуш (Д. Илић), Д. Станковић (М. Аћимовић), Ј. Гојковић, П. Огњеновић (Д. Мићић), М. Пантелић.
Екипа Црвене звезде која је савладала Војводину 6:0 у Новом Саду (1. април 1951.)

Првог дана априла 1951. године Војводина и Црвена звезда су се састале у 3. колу првенства ФНР Југославије. Сусрету је присуствовало 19.000 љубитеља фудбала, а црвено-беле је са клупе предводио легендарни Љубиша Броћић. У дресовима омиљених боја на новосадски стадион истрчали су Љ. Ловрић, М. Ђурђевић, Б. Станковић, Д. Тадић, П. Ђајић, Р. Митић, Б. Вукосављевић, Б. Палфи, Т. Огњанов, Ј. Језеркић, К. Томашевић. Већ на старту меча Црвена звезда је стигла до осетне предности. Головима Бранислава Вукосављевића у 8. и Беле Палфија у 18. наши фудбалери су стигли до 2:0. Тај резултат је важио до краја првог дела игре, а затим је уследила канонада. Коста Томашевић је у 51. минуту започео серију. Наставио је Јован Језеркић головима у 57. и 77. минуту, а коначних Војводина – Црвена звезда 0:6, поставио је Тихомир Огњанов у 81. минуту сусрета.

Након наведена два тријумфа и 1. мај 2019. године улази у историју као трећи најубедљивији тријумф Црвене звезде на новосадском стадиону „Карађорђе“. Мора се признати да нашим фудбалерима пријају пролећна гостовања у Новом Саду.

Повезане вести

Leave a Comment