Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-беле даме дочекују Слогу

Црвено-беле даме у копачкама у суботу 4. маја очекује нови изазов у оквиру 3. кола плеј-офа Супер лиге Србије. На терену иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ наше фудбалерке дочекују екипу Слоге из Земуна.

Предстојећи сусрет између Црвене звезде и земунске Слоге биће први од четири меча колико ће две екипе одиграти до краја актуелног шампионата. Поред два дуела у плеј-оф фази првенства Србије, две екипе ће укрстити копља и у Купу Србије где ће у двомечу одлучити о будућем финалисти такмичења у којем наше девојке бране трофеј освојен претходне сезоне.

Током прве фазе националног шампионата Црвена звезда и Слога одиграле су два сусрета и оба су окончана без победника. На помоћном терену нашег највећег стадиона 19. септембра претходне године меч је окончан најнепопуларнијим резултатом 0:0, док је у 10. колу 27. октобра било 1:1. Треба напоменути да Земунке готово пуне три године не знају за тријумф над нашим фудбалеркама. Последњи пут Слога је славила још почетком септембра месеца 2016. године резултатом 2:1, а ЖФК Црвена звезда може да се подичи двема више него убедљивим победама против предстојећег ривала. У сезони 2011/12 црвено-беле девојке су декласирале Слогу резултатом 11:0, а годину дана касније биле су још убедљивије славивши са 12:0.

Екипа Слоге из Земуна, која ове године слави 50 година постојања, важи за трећи најтрофејнији женски фудбалски колектив у Србији. Земунке су два пута биле најбоље у првенству велике Југославије и то у сезонама 1978/79 и 1979/80, док су у сезони 1993/94 освојиле наслов најбоље женске екипе у СР Југославији. У витринама земунског клуба налази се и пет трофеја намењених победнику националног купа (1979, 1981, 1985, 1993. и 1994.).

ЖФК Црвена звезда и портал „mojacrvenazvezda.net“ позивају вас да дођете на Топчидерско брдо, подржите црвено-беле девојке, јер оне својим залагањем и борбеношћу то заслужују.

– Супер лига Србије, плеј-оф 3. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Слога Земун
Стадион: Помоћни терен испод јужне трибине стадиона „Рајко Митић“
Датум: Субота, 4. мај
Почетак: 16 часова

Повезане вести

Leave a Comment