Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Себићу две бронзе и државни рекорд на митингу у Плзењу

Стрелац Црвене звезде и репрезентативац Србије Миленко Себић окитио се са две брознане медаље на 50. митингу „Велика награда ослобођења Плзења“. Наш стрелац је у квалификацијама постигао и нови државни рекорд основног дела.

Себић је првог дана такмичења заузео треће место у гађању малокалибарском пушком из лежећег става (60 метака).

Наш стрелац је “убио” врло добрих 626,5 кругова. Учествовало је чак 147 такмичара из 24 државе, а испред српског репрезентативца остали су само млади Немац Макс Браун и ветеран из Словеније Рајмонд Дебевец.

Другог дана такмичења Себић је, у врло јакој конкуренцији, освојио бронзано одличје у гађању малокалибарском пушком из тростава (3 пута 40 метака). Претходно је, у квалификацијама постигао државни рекорд основног дела.

Миленко Себић је у квалификацијама „убио“ 1.185 кругова (394 клечећи, 400 лежећи, 391 стојећи став), чиме је за два круга поправио власитити рекорд Србије, са Светског купа у Минхену 2016. године. Исто остварење у квалификацијама постигао је и Чех Филип Непејхал, освајач злата на Светском купу у Пекингу пре десетак дана.

Учествовало је 127 стрелаца из 23 земље са скоро свих континента (Европа, Азија, Аустралија, Северна и Јужна Америка). У екипном пласману Србија је била пета, са укупно 3.503 круга. Бронзу, са пет кругова више освојила је Немачка.

Себић је у финалу од прве серије био у борби за медаље, најчешће на другој позицији. Пар лошијих хитаца у трећем, стојећем ставу су га на кратко спустили на четврто место, али брзо је успео да се врати у добар ритам и стигне до бронзе. После 43. серије, када почиње одлука о медаљама и када отпада четвртопласирани, Себић је имао солидних 0,8 кругова предности над четвртим Дејном Сампсоном (Аустралија), вишеструким прваком Океаније. Српски репрезентативац је до краја остао на бронзаној позицији. Златом се са вредним 462,1 кругом освојио светски првак Томаш Бартник (Пољска), сребро је припало Чеху Филипу Непејхалу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment